Moonboots
8 stora trender hösten och vintern 2022
0:60

Efter reklamen: 8 stora trender hösten och vintern 2022

(0:60)

Slå på ljud

Det är nog få skor som väcker lika mycket känslor som Moonboots. Ända sedan 70-talet har skomodellen diskuterats livligt. Somliga älskar den både mysiga och futuristiska skon med tillhörande after ski-vibbar, medan andra ifrågasätter stilen kraftigt.

Det var på 80-talet som skorna fick ett ordentligt genomslag, men de fortsatte också vara populära på både 90- såväl som 00-talet. Då sågs de udda vinterskorna titt som tätt på kändisar som Paris Hilton eller Victoria Beckham. Ofta kunde skorna matchas med andra plagg som idag ifrågasätts starkt, såsom stuprörsjeans eller velourset signerade Juicy Couture.

Kylie Jenner hakar på kontroversiella trenden – som får alla att gapa!

På senaste har vi sett ett flertal trender dammas av och återupplivas, så att 80-talsmodet nu också har hamnat på tapeten är kanske inte så överraskande. Men har du haft svårt att acceptera Crocsens återintåg, smälta att lågmidjade jeans är tillbaka eller ojat dig över att Uggs återigen syns på mångas fötter? Då kan det här också bli svårt att godta: Moonboots verkar nämligen vara trendiga igen!

Kändisarna som älskar Moonboots

Oavsett på vilken sida av debatten du står, så kan vi nog alla hålla med om att de höga Moonbootsen åtminstone är ett par varma, sköna och därför även praktiska vinterskor. Kanske är det därför som retroskorna har blivit riktiga kändisfavoriter? Här är några av våra världsstjärnor som älskar Moonboots!

Dua Lipa

Brittiska singer-songwritern Dua Lipa ligger ofta i framkant på modescenen och klär sig ständigt i de senaste trenderna. När det kommer till skor är hon inte blyg för att bära uppseendeväckande sådana och sågs exempelvis nyligen i ett par piercade Uggs. Stjärnan verkar också vara ett fan av Moonboots och bär här ett klarrött par i kortare modell. Ljusa jeans, knallblå jacka och stora solglasögon gör outfiten komplett.

Galna handskarna gör succé i modevärlden

Kim Kardashian

Kim Kardashian har inte heller varit sen med att haka på Moonboots-trenden. Här bär hon höga silvriga stövlar, som säkerligen kan lysa upp vilket vintermörker som helst. Tunna strumbyxor och vit body ser möjligen lite kallt ut i snön, men ihop med en stor dunjacka kan det bli en vågad vinterlook!

Mariah Carey

Sångaren Mariah Carey bär sina Moonboots à la party! Stjärnan visar hur den vattendelande skon till och med kan bäras på fest, ihop med en balklänning, en gnistrande kappa och stora bågar. Med tanke på väderleken i Sverige är det inte alls ett dåligt alternativ att slänga på sig ett par höga, vita Moonboots till vinterns festligheter och högtider. Kan det möjligen vara den perfekta nyårsskon för oss som befinner oss på kallare breddgrader?

Hollywood-stylisten avslöjar: Det här shoppar stjärnorna i höst

Mest läst