Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

10 ikoniska bilder på Olivia Newton-John

09 aug, 2022 
AvMalin Roos
FotografTT
olivia newton john död
Skådespelaren Olivia Newton-John är död. Hon blev 73 år gammal.
För 70-talisterna välte hon världen med huvudrollen som Sandy i musikalfilmen Grease mot John Travolta.
Hennes stil och avtryck är evigt.
Annons
VIDEO: Se 6 ikoniska bilder på Olivia Newton-JohnBrand logo
VIDEO: Se 6 ikoniska bilder på Olivia Newton-John

Olivia Newton-John dog fridfullt på sin ranch i södra Kalifornien, enligt maken John Easterling. Någon dödsorsak anges inte, men Olivia Newton-John diagnosticerades redan för 30 år sedan för första gången med bröstcancer.

”Olivia har varit en symbol för segrar och hopp i över 30 år när hon delat med sig av sin resa med bröstcancer”, skriver familjen på Instagram.

”Min kära Olivia, du gjorde allas våra liv så mycket bättre. Din påverkan var otrolig. Jag älskar dig så mycket. Vi ses i slutet av vägen och vi kommer alla att vara tillsammans igen. Din från det första ögonblick jag såg dig, och för evigt! Din Danny, din John!”, lyder sista hälsningen från John Travolta.
Tillsammans välte de två stjärnorna världens med musikalfilmen Grease 1978.

Annons

1. Den lilla gröna


Olivia Newton-John föddes 1948 i Cambridge i England. Som sexåring flyttade hon med familjen till till Melbourne i Australien innan hon som 17-åring flyttade tillbaka till England. Redan som ung på 60-talet visade hon talang i fotostudion.



2. Mötte Abba i Brighton

1974 tävlade Olivia Newton-John i Eurovision Song Contest med låten Long live love som slutade på en fjärdeplats. Vem som vann vet alla vi svenskar.
Här med Benny Andersson från ABBA backstage.

Annons

3. Radade upp Billboard-toppar

Olivia Newton-John har vunnit flera Grammys för sin musik och albumen If you love me, let me know (1974) och Have you never been mellow (1975) toppade båda de amerikanska Billboardlistorna. 1971 fick en stor hit med If not for you och 1973 Let me be there”.

4. Sandy välte världen

För 70-talisterna ÄR Olivia Newton-John Sandy i Grease. Som SKA bli ihop med Danny. Grease med John Travolta blev hennes stora genombrott 1978, både rollen som den präktiga Sandy och de oförglömliga låtarna You're the One that I Want, Summer Nights och Hopelessly Devoted to You.

Annons

5. Rockar 80-talshåret


Olivia Newton-John lyckades med konststycket att inte se ut som en pudel i åttiotalsland av uppklippta luggar och hockeyfrillor. Henne största musikaliska hit kom också under den här perioden, genom Physical som slog alla rekord vad gäller topplaceringar på listor under 1980-talet.

6. Idol med Idol

Totalt sålde hon omkring 100 miljoner skivor under sin karriär.
2019 blev Olivia Newton-John adlad av det brittiska kungahuset. Här med landsmannen Billy Idol.

Annons

7. Idol med idol 2


Lite prinsessan Diana-vibbar på hår och halsband med artistkollegan Michael Jackson.


8. Sandy-stilen var tillbaka

1992 i Monte Carlo gjorde Olivia Newton-John en liten mini-comeback som Sandy i svart kort-kort och höga stövlar. Samma år diagnosticerades hon med bröstcancer som trots behandling kom tillbaka 2017. Under sin sjukdomstid har hon donerat delar av sina skivintäkter till forskning om sjukdomen.

Annons

9. Med dotten Chloe


Olivia Newton-John har dottern Chloe Rose från sitt första äktenskap. Här anländer mor och dotter tillsammans till Empire Theatre Leicester Square i London för musikalen Greases 20-årsjubileum.


10. Rött för jul och sista farväl


I november 2016 uppträdde sångerskan på den årliga Hollywood Christmas Parade i Los Angeles.
Den 8 augusti kom bekräftelsen från hennes familj på Instagram, att den ikoniska sångerskan och skådespelaren gått bort.
Olivia Newton-John blev 73 år gammal.

SE OCKSÅ: Bröstcancer - kvinnans vanligaste cancersjukdomBrand logo
SE OCKSÅ: Bröstcancer - kvinnans vanligaste cancersjukdom
Annons