Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

8 svenska kändisar – innan de slog igenom

17 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
suzanne reuter
De är några av våra mest folkkära och välkända profiler – skådespelare, modeller och tv-programledare.
Men hur såg de egentligen ut innan de blev kända?
Femina har grävt i bildarkiven!
Annons
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålderBrand logo
Svenska kändisar och deras barn i (typ!) samma ålder

Helena Bergström

Helena Bergström är en av våra mest folkkära skådespelare och regissörer, med filmer som Black Jack, Änglagård, Livet är en schlager och En underbar jävla jul. Men innan hon slog igenom stort i slutet på 80-talet medverkade hon i program som Vidöppet 1983 – så här såg hon ut då!

Jan Malmsjö

Jan Malmsjö har en otroligt lång karriär i ryggen, med roller på både scenen, i tv och på vita duken. Sitt stora genombrott fick han i musikalen Stoppa världen – jag vill stiga av på Scalateatern 1963. Här är skådespelaren redan 1956!

Annons

Pernilla August

Pernilla August är en av våra svenska skådespelare som lyckats få en internationell karriär, med bland annat en roll i Star Wars. Hon slog igenom i Fanny och Alexander av Ingmar Bergman 1982, men innan dess medverkade hon i Häpnadsväktarna.

Per Morberg

Per Morberg har många strängar på sin lyra – han är skådespelare, tv-kock och kokboksförfattare. Här fotades han redan 1986 när han var en okänd skådespelare på Angereds teater.

Annons

Emma Wiklund

Emma Wiklund slog igenom som modell under namnet Emma Sjöberg när hon gjorde reklam för Arlas minimjölk 1991. Den här bilden är dock tagen två år tidigare!

Annons

Suzanne Reuter

Suzanne Reuter är en älskad skådespelare med roller i serier och filmer som Yrrol och Vår tid är nu på sitt cv. Den här bilden är tagen 1980, när den unga Suzanne bara hade varit med i en film, och inte fått sitt genombrott ännu.

Jonas Gardell och Mark Levengood

Inget par är så folkligt omtyckt som Jonas Gardell och Mark Levengood – de två är båda framgångsrika författare, medieprofiler och multipla sommarpratare. De har också sett varandra bli kända under tiden de varit tillsammans. När de blev ihop var det ingen av dem som var välkänd.

Annons