5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåpor
1:19

Efter reklamen: 5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåpor

(1:19)

Slå på ljud

Alexandra Zazzi, 56, blev ett minst sagt välkänt ansikte med hela svenska folket när hon 1998 både var med i – och till slut stod som vinnare i – den andra säsongen av Expedition: Robinson i SVT. Hon har sedan dess inte hållit fast vid dokusåpastämpeln, utan är i dag en framgångsrik kock och tv-personlighet. Hon har skrivit flera kokböcker, är matskribent i Göteborgs-posten och syns flitigt i olika matsammanhang i tv.

Alexandra Zazzi ochPeter Jademyr var gifta i 26 år.

Foto: Roger Vikström/TT

I 26 år var Alexandra Zazzi gift med maken Peter Jademyr, som hon också har två vuxna söner tillsammans med. Men 2019 valde de två att gå skilda vägar, och gick igenom en skilsmässa. Zazzi hade precis varit med i Biggest loser VIP, där hon kommit tvåa, när paret skilde sig och hennes liv förändrades.

Camilla Läckberg om sin uppfostran: ”Kör så hårt med mina barn”

– Det har skett en del saker som har föranlett det här. Jag hanterar det, men det är bland det jobbigaste jag gjort. Jag tror många kan känna igen sig, man hamnar i en bubbla när man går igenom en separation. Allt som man har haft blir över en natt förändrat, sa hon då till Aftonbladet.

Hittade kärleken i gamla pojkvännen

Tv-kocken var noggrann med att poängtera att hon inte hade bråttom att börja dejta igen efter skilsmässan, men under coronapandemin hittade hon rätt och fick en ny man i sitt liv. Helt ny var han dock inte – kärleken Göran Risberg hade hon träffat redan 38 år tidigare.

– Corona satte mig i en ofrivillig paus arbetsmässigt. Det var då han klev in i mitt liv. Jag återvände till min uppväxtstad Nynäshamn och där snubblade jag över honom hemma hos min bror när han var där av en händelse, min ungdomskärlek Göran Risberg. Han var min första kille när jag var 16 år. Det var som en Hollywoodfilm, sa Alexandra Zazzi till Aftonbladet 2021.

Kändisarna som plötsligt bytte namn i mitten av sina karriärer

Paret träffades i april 2020, och tillbringade hela coronasommaren tillsammans på västkusten. igen.

– Med honom sa det klick direkt. När det stämmer så stämmer det. Göran är varm, roligt och närvarande. Vi är otroligt olika, men ärliga och nyfikna mot varandra. Jag känner mig som 16 år igen med honom. På alla sätt och vis. Det är en häftig känsla, att känna sig som en tonåring igen, sa Alexandra Zazzi 2021.

Alexandra Zazzi var senast med i The Island på Kanal 5.

Foto: Karin Törnblom/TT
Mest läst