Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon spelade Andrea Zuckerman i Beverly Hills 90210 – så ser hon ut i dag

02 jun, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografAlbum/TT, MOVIESTORE/REX
Gabrielle Carteris blev känd som den älskvärda nörden Andrea Zuckerman i tv-serien Beverly Hills 90210 på 90-talet.
Men vad har skådespelaren gjort sedan dess?
Och hur ser hon ut i dag?
Annons
Lilla Huset På Prärien -Så ser de ut idagBrand logo
Lilla Huset På Prärien -Så ser de ut idag

Skådespelaren Gabrielle Carteris blev känd som för sitt porträtt av rollkaraktären Andrea Zuckerman i tv-serien Beverly Hills 90210.

Andrea var en akademiskt ambitiös och något socialt obekväm student, samt även redaktör för skoltidningen West Beverly Blaze. Rollkaraktären återfinns i succéseriens första fem säsongen.

Hon spelade Andrea Zuckerman i Beverly Hills 90210

Gabrielle Carteris var 29 år när hon castades till rollen som den 15-åriga Andrea Zuckerman i Beverly Hills 90210, som sändes mellan åren 1990 och 2000.

Annons

Det ska dock ha varit känt att Gabrielle var tvungen att ljuga om sin ålder för att landa rollen, som skulle bli hennes stora genombrott.

Bakre raden fr v: Ian Ziering, Gabrielle Carteris, Luke Perry och Jennie Garth.
Främre raden fr v: Jason Priestley, Shannen Doherty, Tori Spelling och Brian-Austin Green.
Ian Ziering, Gabrielle Carteris, Luke Perry, Jennie Garth, Jason Priestley, Shannen Doherty, Tori Spelling och Brian-Austin Green utgjorde Beverly Hills 90210-casten i seriens första säsonger. Bild från 1992.

Andrea Zuckerman var med i originalcasten i de fem första säsongerna av den omåttligt populära tv-seriens totalt tio säsonger. År 1995 sa hon adjö till det notoriska postnumret, för att återvända som gäst i en handfull avsnitt till seriens slut 2000.

Parallellt med inspelningarna till det allra första avsnittet av Beverly Hills 90210, träffade Gabrielle Carteris börsmäklaren Charles Isaacs och blev förälskad. De började dejta samma år 1990 och gifte sig bara två år senare. I dag är de stolta föräldrar till de gemensamma döttrarna Kelsey Rose och Mollie Elizabeth.

Annons
Gabrielle Carteris spelade Andrea Zuckerman i tv-serien Beverly Hills 90210.
Gabrielle Carteris spelade Andrea Zuckerman i tv-serien Beverly Hills 90210.

Så ser Gabrielle Carteris ut i dag – drygt 30 år succén

Beverly Hills 90210-profilen Gabrielle Carteris är i dag 62 år. Hon har hållit fast vid skådespeleriet och du kanske till och med känner igen henne från tv-rutan.

De senaste åren har hon nämligen haft betydande gästroller i andra stora tv-serier, så som N.C.I.S., Criminal Minds och 9-1-1.

Men hon har faktiskt även utforskat andra karriäralternativ förutom skådespeleriet också. Mellan åren 2016 och 2021 satt hon som ordförande i fackförbundet SAG-AFTRA (Screen Actors Guild – American Federation of Television and Radio Artists), som är en av USA:s ledande fackliga föreningar för anställda i mediebranschen.

Gabrielle Carteris på röda mattan år 2022.
Gabrielle Carteris på röda mattan år 2022.
Annons