Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Spelade systern i Dirty Dancing – så gick det sen

17 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT, Youtube.
Dirty dancing syster lisa
I Dirty dancing imponerade Baby med sin dans – medan hennes syster Lisa dansade till Hula hana.
Efter den ikoniska filmen försvann skådespelaren bakom rollen, Jane Brucker, från rampljuset.
Så ser hon ut i dag!
Annons
5 älskvärda filmer från 80-taletBrand logo
5 älskvärda filmer från 80-talet

Det går inte att komma ifrån att de mest ikoniska scenerna i Dirty dancing är de mellan blyga Baby, spelad av Jennifer Grey, och den mer sensuella dansläraren Johnny, spelad av Patrick Swayze. Deras olika dansscener har visats och parodierats om och om igen genom åren, och ”Nobody puts Baby in a corner” är en av världens mest kända repliker.

Jane Brucker spelar Lisa i Dirty Dancing.
Jane Brucker spelade Lisa i Dirty dancing, och dansar i talangtävlingen.

Men även andra rollfigurer i den klassiska filmen har gjort avtryck i filmhistorien. Vem minns inte Babys storasyster Lisa, som också är med och tävlar i talangtävlingen? Lisa spelades av skådespelaren Jane Brucker, och är kanske mest känd för sin falsksång och tveksamma dans till Hula hana.

Annons

Medan framförallt Patrick Swayze gick vidare från filmen som en stor världsstjärna, försvann andra i glömska, och bland dem Jane Brucker. Hon fortsatte försöka sig på en skådespelarkarriär efter Dirty dancing, och spelade bland annat i filmen Den största kärleken med Jodie Foster 1988. Hon har också spelat i tv-dramat Doctor doctor.

Dirty dancing-stjärnan bytte bana

Så småningom blev det dock svårare att få skådespelarjobb och Jane Brucker bestämde sig för att byta bana, även om hon stannade inom samma bransch. Brucker är numera manusförfattare, och arbetar bakom kameran i stället för framför den. Hon har också engagerat sig som volontär och gjort pjäser med och för barn.

Mellan 1986 och 1993 var hon gift med skådespelaren Brian O'Connor, känd från Beverly Hills cop II, som hon fick dottern Sally tillsammans med. Efter skilsmässa har hon hittar kärleken på nytt i fotografen Raul Vega. Paret har varit gifta sedan 2001, och har dottern Rachel ihop.

Källa: Newsner.

Så ser Jane Brucker ut

Annons