Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Wham-stjärnan Andrew Ridgeleys liv efter succén – så ser han ut nu

21 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Andrew Ridgeley från Wham!
Han var ena halvan av 80-talsduon Wham!, och George Michaels bästa vän.
Men efter gruppens splittring försvann Andrew Ridgley från rampljuset.
I dag går den forna tonårsidolen knappt att känna igen – så lever han i dag!
Annons
80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar påBrand logo
80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar på

För alla som växte upp på 80-talet är Wham! ett självklart inslag i barndomen – den brittiska popduon sålde miljontals album och turnerade världen inför skrikande fans. Med låtar som Last christmas, Wake me up before you go-go och Careless whisper var de världens största popakt under några intensiva år, och har skrivit in sig i musikhistorien.

Lyckan var intensiv men kort – bara tre år efter sitt första fullängdsalbum splittrades bandet i samband med en avskedskonsert på ett slutsålt Wembley stadium, 28 juni 1986. George Michael gick vidare till att bli en av världens mest populära artister och hyllade poplåtskrivare – men vad hände egentligen med den andra halvan av duon?

Annons
Wham!
George Michael och Andrew Ridgeley bildade Wham!

Så lever Andrew Ridgeley i dag

Tidigt under Wham! var Andrew Ridgeley kanske den mest populära medlemmen, men när duon lade ner försvann han ganska snabbt från rampljuset. Han hade kontrakt för ett soloalbum, som släpptes 1990. Han har också haft en kortare karriär som Formel 3-förare.

I de brittiska tabloiderna har Andrew, i dag 60 år, dock synts till med jämna mellanrum ändå, inte minst för att han i 27 år var tillsammans med en annan 80-talsikon – Keren Woodward i gruppen Bananarama. Paret höll ihop från 1990 fram till 2017, och Andrew blev bonuspappa till Kerens son från en tidigare relation. De två skaffade dock inga egna barn tillsammans.

Annons

Efter uppbrottet från sin långtida kärlek blev han tillsammans med modellen och miljonären Amanda Cronin, 54. Paret har dock nyligen gjort slut, och nu är den forna Wham!-artisten singel igen – och det verkar han trivas med.

– Just nu strävar jag inte efter monogami, eller att engagera mig i bara en enda person under den närmaste framtiden, har han sagt till The Telegraph.

Så här ser Andrew Ridgeley ut nu:

Andrew Ridgeley.
Andrew Ridgeley går knappt att känna igen från Wham!-dagarna.
Annons