Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige
1:48

Efter reklamen: Här är de vanligaste formerna av cancer i Sverige

(1:48)

Slå på ljud

Arne Hegerfors är en av våra mest ikoniska sportjournalister och tv-profiler, som under många år varit sportkommentator och programledare på SVT. Men de senaste åren har Arne tvingats dra sig tillbaka från rampljuset och behövt avsluta sin långa och uppskattade karriär på grund av svåra hälsoproblem.

Inom loppet av fyra års tid drabbades Arne, 80, av både hjärtinfarkt, stroke och hjärntumör, och han har dessutom fått svåra synproblem som gör att han inte kan lämna lägenheten på egen hand.

– Jag kan inte gå ut själv, bland folk och i trafiken. Eftersom jag inte har någon vidvinkelsyn ser jag bara rakt fram och då är det bra att det finns tv för den flyttar inte på sig, säger Arne Hegerfors i en intervju med Expressen, och menar att han är tacksam över att ha fått behålla synen så han kan se på fotboll och följa VM.

Gabriel Odenhammar blev alkoholist – stödet från Suzanne Reuter

Arne Hegerfors om frun Kerstin: ”Betyder allt”

Programledaren menar att det är ett smärre under att han har överlevt alla sina svåra sjukdomar, men att vården har utvecklats i takt med hans hälsoproblem. Samtidigt har han behövt lägga om hela sitt liv och är på många sätt mer hälsosam än någonsin.

– Jag har inte rökt, men jag drack en del tidigare, men nu dricker jag i princip ingenting som innehåller alkohol. Jag har dessutom haft turen att gifta mig med en expert på området. Kerstin var gymnastikdirektör när vi träffades så hon är väldigt duktig på hälsa och kost. Jag har den bästa vård man kan få i min egen hustru, säger han till Expressen.

Tomas Norströms dog innan hans dröm han uppfyllas

Hustrun Kerstin har varit ett oumbärligt stöd för Arne Hegerfors, och han är inte sen att hylla hennes hjälp. Hade det inte varit för frun skulle Arne inte ha ett lika härligt liv efter cancern, stroken och hjärtinfarkten.

Arne Hegerfors med frun Kerstin på Idrottsgalan 2020.

Foto: Patrik Österberg/TT

– Kerstin betyder allt. Jag är väldigt väl medveten om att jag inte klarar mig själv. Utan henne skulle jag sitta på något hem och sörpla välling. Det är ingen framtidsvision jag har direkt, säger han till tidningen.

Mest läst