Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon spelade Afton Cooper i Dallas – så gick det sen

10 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Audrey Landers.
Audrey Landers blev ikonisk med sin roll som Afton Cooper i Dallas i flera säsonger.
Efter succén i den ikoniska serien har hennes karriär tagit en oväntad vändning.
Så här lever 80-talsstjärnan i dag!
Annons
5 klassiska 80-talsserier vi minnsBrand logo
5 klassiska 80-talsserier vi minns

Audrey Landers, 66, är en erfaren skådespelare och artist, med roller i serier som Charlies änglar, MacGyver och Mord och inga visor på sitt cv. Men mest känd för sin roll som Afton Cooper i klassiska 80-talsserien Dallas – en roll hon fick kämpa hårt för att lyckas få.

– Det fanns såklart så många andra hoppfulla skådespelare. Sen måste man gå igenom den nervösa tiden då man väntar på att för höra något. Jag var så lyckligt lottad som fick samtalet, säger Audrey Landers i en intervju med Fox news.

Hennes rollfigur i Dallas var sångerska, något många säkert minns. Det var dock inget som var planerat från början. Först när producenten råkade höra Audrey Landers sjunga vid ett piano under en ledig stund på inspelningen bestämde de sig för att skriva in det i manus.

Annons

Det har gått över 30 år sedan Dallas lades ner, men Audrey Landers minns fortfarande inspelningarna och kollegorna med värme.

– Vi hade ett fantastiskt band. Vi var verkligen på en bra plats. Vi var den största tv-serien i många år, och hade så många talangfulla författare och skådespelare. Vi var ett bra team och alla var verkligen stöttande mot varandra, säger hon till Fox News.

Audrey Landers och Ken Kercheval i Dallas.
Audrey Landers och motspelaren Ken Kercheval i Dallas.

Audrey Landers karriär efter Dallas

Det är lätt hänt att hamna i ett fack efter att ha spelat en så ikonisk roll som Audrey Landers hade i Dallas, men för henne blev det inget problem.

– Min rollfigur hade en så otrolig storyline, där hon fick växa och utvecklas. Under de där åren förändrades hon så mycket.

Audrey Landers har inte bara fortsatt som skådespelare under åren efter Dallas hon har också gjort en oväntad karriärsutveckling. Skådespelaren är nämligen också en hyllad sångerska i Tyskland, där hon gjort karriär av att sjunga tyska schlagers med engelsk text. Genom åren har hon släppt hela 12 album med musik.

– Jag lever alltid ett upptaget liv. Vi lever i konstiga och utmanande tider. Jag är tacksam att jag har positionen jag har. Vi har alla gått igenom tuffa tider och förluster, så jag är väldigt lyckligt lottad som har kunnat fortsätta med det jag älskar, och vara så nära min familj.

Audrey Landers 2008.
Audrey Landers 2008.
Annons