10 ikoniska triangeldraman i filmer och tv-serier
1:32

Efter reklamen: 10 ikoniska triangeldraman i filmer och tv-serier

(1:32)

Slå på ljud

Med filmer som Tarzan, The Ape man och 10 var Bo Derek en av de stora skådespelarikonerna på 70- och 80-talet. Men förutom sina roller blev stjärnan tidigt världskänd för att hon hamnade mitt i ett av den tidens mest omskrivna triangeldraman.

Bo Derek, då Collins, var 16 år och arbetade som modell när hon träffade regissören John Derek, som var 30 år äldre än henne. John var då gift med skådespelaren Linda Evans, som några år senare skulle bli känd över hela världen med serien Dynastin. Trots den stora åldersskillnaden och det faktum att John redan var gift inledde han och Bo en kärleksaffär.

Bo Derek.

Bo Derek i filmen10.

Foto: Geoffrey Productions/Orion Pictures / Album

Eftersom det var olagligt för dem att vara tillsammans i delstaten Kalifornien flyttade paret till Tyskland, och Bo hoppade av skolan. När Bo hade blivit myndig 1976 flyttade de tillbaka till Kalifornien 1976 och gifte sig.

De spelade Teddy och Freddy i Vi på Saltkråkan – så lever de i dag

Bo Derek: Känner mig som skit bredvid Linda Evans

John och Bo Derek var sedan gifta ända fram till Johns bortgång 22 år senare, när han 1998 drabbades av hjärtsvikt. Trots det långa äktenskapet har Bo Derek fortfarande dåligt samvete för hur relationen startade, berättar hon i en intervju med Interview Magazine.

Bo och John Derek 1986.

Bo och John Derek 1986.

Foto: Dennis Stone/REX

– Jag hatar mig själv när jag tänker på att jag gjorde det där. Det är det värsta man kan göra. Det var väldigt komplicerat, och så klart dramatiskt. Vissa skulle kunna säga att det var menat, eftersom jag levde med honom tills han dog. Men det låter bara som en ursäkt för mig. Det är fortfarande inte rätt sak att göra, säger Bo Derek.

Jennie Garths dotter har vuxit upp – och är en kopia av sin mamma

Bo Derek säger att Linda Evans alltid har behandlat henne väl, och att de sågs av en slump kort innan intervjun, i samband med ett välgörenhetsevenemang.

– Hon var lika fabulös och underbar som alltid. Jag känner mig alltid som skit när jag är nära henne. Det är bara ingraverat, år senare. Det kommer aldrig ändras.

Bo Derek.

Bo Derek 2022.

Foto: Jordan Strauss

I dag är Bo Derek gift med Sex and the city-skådespelaren John Corbett.

Mest läst