Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Bo Dereks ånger efter alla år: Jag förlåter mig fortfarande inte

17 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Skådespelaren Bo Derek var bara 16 år när hon träffade 30 år äldre regissören John Derek, och han lämnade sin fru Linda Evans för henne.
Trots att Bo och John var tillsammans fram till hans död 1998 har Bo Derek fortfarande svårt att förlåta sig själv för att ha brutit upp ett äktenskap.
– Det är bara ingraverat, år senare. Det kommer aldrig ändras, säger Bo Derek.
Annons
10 ikoniska triangeldraman i filmer och tv-serierBrand logo
10 ikoniska triangeldraman i filmer och tv-serier

Med filmer som Tarzan, The Ape man och 10 var Bo Derek en av de stora skådespelarikonerna på 70- och 80-talet. Men förutom sina roller blev stjärnan tidigt världskänd för att hon hamnade mitt i ett av den tidens mest omskrivna triangeldraman.

Bo Derek, då Collins, var 16 år och arbetade som modell när hon träffade regissören John Derek, som var 30 år äldre än henne. John var då gift med skådespelaren Linda Evans, som några år senare skulle bli känd över hela världen med serien Dynastin. Trots den stora åldersskillnaden och det faktum att John redan var gift inledde han och Bo en kärleksaffär.

Annons
Bo Derek.
Bo Derek i filmen10.

Eftersom det var olagligt för dem att vara tillsammans i delstaten Kalifornien flyttade paret till Tyskland, och Bo hoppade av skolan. När Bo hade blivit myndig 1976 flyttade de tillbaka till Kalifornien 1976 och gifte sig.

Bo Derek: Känner mig som skit bredvid Linda Evans

John och Bo Derek var sedan gifta ända fram till Johns bortgång 22 år senare, när han 1998 drabbades av hjärtsvikt. Trots det långa äktenskapet har Bo Derek fortfarande dåligt samvete för hur relationen startade, berättar hon i en intervju med Interview Magazine.

Annons
Bo och John Derek 1986.
Bo och John Derek 1986.

– Jag hatar mig själv när jag tänker på att jag gjorde det där. Det är det värsta man kan göra. Det var väldigt komplicerat, och så klart dramatiskt. Vissa skulle kunna säga att det var menat, eftersom jag levde med honom tills han dog. Men det låter bara som en ursäkt för mig. Det är fortfarande inte rätt sak att göra, säger Bo Derek.

Bo Derek säger att Linda Evans alltid har behandlat henne väl, och att de sågs av en slump kort innan intervjun, i samband med ett välgörenhetsevenemang.

Annons

– Hon var lika fabulös och underbar som alltid. Jag känner mig alltid som skit när jag är nära henne. Det är bara ingraverat, år senare. Det kommer aldrig ändras.

Bo Derek.
Bo Derek 2022.

I dag är Bo Derek gift med Sex and the city-skådespelaren John Corbett.

Annons