Kelly Taylor i Beverly Hills 90210, spelad av Jennie Garth.
Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nu
0:57

Efter reklamen: Se 5 av 90-talets popstjärnor då och nu

(0:57)

Slå på ljud

Det var 1990 som en av världens mest kända ungdomsserier hade premiär – Beverly hills 90210. Miljontals tonåringar världen över följde allt drama mellan Brenda, Brandon, Kelly och Dylan, och trots att serien lades ner för över 20 år sedan förblir skådespelarna riktiga ikoner.

Jennie Garth som Kelly Taylor i Beverly Hills 90210.

Jennie Garth i rollen som Kelly Taylor 1990.

Foto: 20thCentFox/Courtesy Everett Collection

Jennie Garth spelade den populära och rika tjejen Kelly Taylor, som blev vän med Shannen Dohertys roll Brenda och ihop med hennes bror Brandon, spelad av Jason Priestley. Efter att Beverly Hills 90210 lades ner 2000 har Jennie Garth fortsatt skådespelarkarriären, men inte synts i något lika framgångsrikt som genombrottsserien.

Johan Gry var Kommissarie Winter – det gör han i dag

2001 gifte sig Jennie med skådespelaren Peter Facinelli, mest känd för sin roll som Carlisle i Twilight-filmerna. Paret var gifta i 12 år och fick tre döttrar tillsammans – Luca, Lola och Fiona.

Dottern är en kopia av Kelly Taylor-skådespelaren

Det är den yngsta dottern Fiona som nu fått alla gamla Beverly hills 90210-fans att reagera. När Fiona nyligen fyllde 17 år la Jennie Garth ut ett hyllade inlägg på Instagram till sin minsting.

Så lever tidigare flickidolen Jason Priestley i dag

”Du är stark och modig och snäll och nyfiken och ibland lite galen, men på bästa möjliga sätt. Du älskar med hela ditt hjärta, och du jobbar hårt för att få vad du vill ha”, skriver den stolta mamman till dottern.

Men i kommentarerna är det något annat alla reagerar på – nämligen hur lika mor och dotter är. Den 17-åriga Fiona är nämligen mamma upp i dagen, och mer specifikt mamma som hon såg ut när Beverly hills 90210 började sändas.

”Herregud, hon är din mini-kopia”, konstaterar en person.

”Hon ser ut som Kelly Taylor”, skriver en annan.

”Bokstavligen trycker du på kopiera och klistra in!! Grattis på 17-årsdagen till din vackra dotter!”, skriver en tredje i kommentarsfältet.

Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålder
0:51

Efter reklamen: Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålder

(0:51)

Slå på ljud
Mest läst