Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Bröderna Rongedal försvann från rampljuset – det gör de i dag

16 okt, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Bröderna Rongedal 2008.
Tvillingarna Henrik och Magnus Rongedal slog igenom stort när de i Melodifestivalen 2008 gick från kör till frontmän med låten Just a minute.
Men de senaste åren syns inte bröderna Rongedal i rampljuset på samma sätt.
Så här lever Henrik och Magnus i dag!
Annons
Svenska Eurovision-outfits genom tidernaBrand logo
Svenska Eurovision-outfits genom tiderna

Tvillingarna Henrik och Magnus Rongedal började sin karriär i musikbranschen som kör, och körade redan på 90-talet bakom Electric banan band. 2002 körade de bakom Méndez i Melodifestivalen, när han tävlade med bidraget Adrenaline.

Efter det skulle det dröja sex år innan de själva tog huvudfokus på Melodifestivalens glammiga scen – och då med besked. Deras glada låt Just a minute blev en riktig tittarfavorit, och Bröderna Rongedal hamnade till slut på en fjärdeplats i finalen.

Melodifestivalen följdes av folkkära program som Så ska det låta, Bingolotto och Doobidoo. Men efter några intensiva år i rampljuset syns Bröderna Rongedal till allt mindre i de större programmen – men det betyder inte att de har lagt musikkarriären på hyllan.

Annons

– Det är ganska mycket egentligen, även fast vi inte syns i tv eller hörs i radio så håller vi på och jobbar ganska mycket i alla fall, bakom kulisserna eller under radarn eller vad man ska säga, säger Magnus Rongedal i en intervju med Hänt.

Det gör Bröderna Rongedal i dag

Magnus konstaterar att han och brorsan har fullt upp, bland annat i kyrkor och som fältartister för svenska militärer.

– Nu inför jul till exempel har vi ju julkonserter med olika körer i olika kyrkor och så kommer vi göra en julshow i Hudiksvall och sådär. Det är mycket sådant och så är vi fältartister också faktiskt, det är fältartistervecka snart, säger han till sajten.

Tidigare i våras släppte Bröderna Rongedal ny musik tillsammans med en annan syskonduo – Lili & Susie. I projektet Två systrar och två bröder har de spelat in musik ihop, och uppträtt på välgörenhetsgalor. Men syskonparen umgås inte privat.

Bröderna Henrik och Magnus Rongedal.
Bröderna Rongedal i samband med ett event 2022.

– Vi träffas ofta men inte så mycket privat dock, även om det är otroligt trevligt att träffa dem. De är ju fruktansvärt upptagna också och sedan när man inte jobbar kanske man vill ha lite privat sfär också.

Annons