Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Daniel Lindström vann Idol 2004 – så lever han i dag

01 dec, 2023 
AvAino Oxblod
FotografPress.
Daniel Lindström.
Han var en vanlig Posten-anställd när livet plötsligt förändrades förändrades för alltid för då 26-åriga Daniel Lindström.
Över en natt blev han en välkänd artist, när han vann första säsongen av Idol 2004, men de senaste åren har han försvunnit från rampljuset.
Så här lever Daniel Lindström i dag!
Annons
Så gick det sen för vinnarna vi minns i IdolBrand logo
Så gick det sen för vinnarna vi minns i Idol

Det har gått 19 år sedan Daniel Lindström vann den första säsongen av svenska Idol, men alla kommer vi väl ihåg den rödhåriga sångaren från Umeå som tog Sverige med storm.

Men det var inte självklart från början av Daniel Lindström skulle vara med i tv-programmet. Efter att ha gått olika musikutbildningar hade han precis flyttat hem till Umeå igen, och skulle skaffa sig ”ett riktigt jobb”. Han hamnade på Posten i Umeå, där han jobbade skift på paketsorteringen – ett jobb den då 26-åriga sångaren trivdes bra med. Det var också kollegorna på Posten som fick honom att söka till Idol till slut.

– En kollega hade hört talas om amerikanska versionen av Idol och nu skulle programmet komma till Sverige. Hon hade hört mig sjunga på jobbet och uppmuntrade mig att söka. Jag hade nog inte vågat ta steget annars, jag tvivlade lite på min förmåga och var säkert rädd för att bli besviken. Men vinsten de första Idol-säsongerna var ett skivkontrakt, så det var därför jag trotsade mina rädslor och gick på audition.

Annons

Vi vet ju hur det gick sen för Daniel – succé vecka efter vecka. I december stod Daniel i final mot unga Darin Zanyar, och tog hem hela tävlingen. Efter det började en minst sagt intensiv period för Daniel Lindström. Han hade varit tjänstledig från tjänsten på Posten, och skulle nu snabbt ut på vägarna som turnerande artist.

Gick in i väggen – lever annat liv i dag

Efter att ha turnerat hela 2005 dalade framgångarna, och allt kom ikapp artisten.

– Efter det året var det inte så roligt längre. Det blev lite av ett tufft uppvaknande att framgångarna inte fortsatte radas upp. Året slutade med att jag gick in i väggen. Jag var väldigt frustrerad och kände att jag hade tappat kontrollen över min musik och min kreativitet då personerna runt mig ville gå i en helt annan riktning än vad jag ville musikaliskt, och jag var låst i ett kontrakt, säger han.

Till slut kom han ur kontrakten och fortsatte arbeta med musik under flera år.

Annons

– Allt eftersom tiden gick kände jag mig tvungen att prioritera annorlunda för att kunna ha en trygg ekonomi och få någon form av balans i livet.

Hur lever då den forna Idol-vinnaren i dag? Musiken har glidit ner på priolistan, men är en fortsatt passion för honom.

Daniel Lindström 2023.
I dag arbetar Daniel Lindström inte som artist längre.

– Jag träffade min fru efter Idol i samband med att hon gjorde en intervju med mig inför släppet av mitt svenska album. Idag lever vi ett härligt liv med yrken vi trivs med och bor med våra tre fantastiska barn och vår hund norr om Stockholm. Idag är det viktigast att fokusera på hälsan, familjen och arbetet. Efter det kommer musiken som alltid kommer att vara ett stort intresse, faktiskt för hela familjen. När det dyker upp ett intressant uppdrag så gör jag gärna det men jag har lyxen att kunna tacka nej idag.

Annons