7 oväntade kändispar genom tiderna
0:50

Efter reklamen: 7 oväntade kändispar genom tiderna

(0:50)

Slå på ljud

2004

När paret gick på röda matta för första gången tillsammans 2004 hade de redan varit gifta i två år. Paret träffades på en hemmafest hos en gemensam vän, och pratade i köket hela natten.

–Vi började prata och ja, sedan kom värdinnan och sa att nu skulle hon lägga sig, festen var slut. Det hade gått flera timmar, har Anna Kinberg-Batra berättat för Ica-kuriren.

Jonas Hessman/TT

2005

Här är paret på röda mattan för Wallander-filmen Mastermind. Året därpå föds dottern Elvira, som idag har hunnit bli 15 år gammal.

Cecilia Liljeton/TT

Anna Kinberg Batras och Davids kärlekshistoria – mötet och kampen

2007

När paret gästade Skavlan efter att Anna Kinberg Batra blivit partiledare för moderaterna berättade de om det halvt misslyckade frieriet som gjorde att de gifte sig. Paret hade åkt på sin första gemensamma resa till den indiska staden Jaipur, som kallas för ”Indiens rosa stad”. Men när Batra skulle fria till sin kärlek var han magsjuk.

– Och det är inte alls särskilt romantiskt egentligen, men där friar han. Under den här magsjukesituationen. Vilket överraskade mig lite, faktiskt. Man har den här flickdrömmen om att han ska gå ner på knä och det ska vara så där fixat och allt, sa Anna Kinberg Batra till Fredrik Skavlan.

Krister Larsson / TT

2008

Det är inte alla komiker som får följa med på riksmötets öppnande, men David Batra är undantaget.

Fredrik Sandberg / TT

2011

2011 var paret bjudna till middag på Stockholms slott med kungen och drottningen, när de var estniskt stadsbesök i Sverige.

Claudio Bresciani / TT

Så såg kändisarna ut 2001 – och så ser de ut 2021

2013

David Batra har hamnat i många seriösa sammanhang som make till sin Anna – här på en regeringsmiddag och hyllning till kungens 40 år på tronen, på ståtliga Nordiska muséet i Stockholm.

FREDRIK SANDBERG / TT

2015

På Nobelfesten spelar partitillhörighet mindre roll – här skrattar paret med dåvarande kulturministern, Alice Bah Kuhnke. Kanske säger David något jättekul?

Urban Andersson/Aftonbladet/TT

2016

Som partiledare blev Anna Kinberg Batra bjuden på prins Oscars dop i Slottskyrkan, och maken var med och stöttade.

Tomas Oneborg/SvD/TT

2017

Det här året stormade det ordentligt kring Anna Kinberg Batra, och i oktober lämnade hon över partiledarposten inom Moderaterna till nuvarande ledaren Ulf Kristersson. Kanske var det skönt att få glömma jobbet en stund i maj, när hon och dottern Elvira hejade på pappa på jobbet under Talang-finalen.

Marcus Ericsson/Aftonbladet/TT

Skäringer och Mannheimer i stor intervju: En kvinna som suttit full som Plura i tv är otänkbart

2018

Anna Kinberg Batra och David Batra har varit tillsammans i över 20 år, och nästa år firar de dessutom 20 år som gifta.

Johan Jeppsson/TT
Mest läst