Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelser

Dolly Parton avslöjar Priscillas ord om skilsmässan från Elvis

20 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Priscilla och Elvis Presley, Dolly Parton.
Få äktenskap har varit lika omskrivna som det mellan Elvis och Priscilla Presley.
Nu avslöjar Dolly Parton en detalj om parets skilsmässa – som Priscilla Presley berättat för henne.
– Jag pratade med Priscilla ganska nyligen, säger Dolly Parton i BBC Radio.
Annons
5 saker om Dolly Parton som du kanske inte vissteBrand logo
5 saker om Dolly Parton som du kanske inte visste

Få artister och låtskrivare har skrivit lika många legendariska hits som countrystjärnan Dolly Parton, 77. Låtar som 9 to 5, Jolene och I will always love you har inte bara förevigats av Dolly själv, men också gjorts i otaliga tolkningar av olika artister runt om i världen. Den sistnämnda låten förknippar så klart de flesta med Whitney Houston, men hon är inte den enda världsstjärnan som har framfört låten.

Nu berättar Dolly Parton om ett samtal hon haft med Priscilla Presley – och vilken ikonisk roll I will always love you fick i hennes skilsmässa från Elvis Presley. I en intervju med BBC Radio berättar Dolly Parton om Elvis kärlek till låten.

Annons
Elvis och Priscilla Presley på sin bröllopsdag.
Elvis Presley med Priscilla på parets bröllopsdag.

– Elvis älskade den låten. Faktum är att jag pratade med Priscilla ganska nyligen, och hon sa till mig: ”Du vet, Elvis sjöng den låten för mig när vi gick nerför trapporna på stadshuset när vi skilde oss. Han sjöng I will always love you till mig”, återger Dolly Parton.

Dolly Partons hyllning till Elvis Presley

Dolly Parton har själv gjort en hyllning tillbaka till Elvis. I november släpps hennes nya album Rockstar, där hon hyllar rocken och dess ikoner. En av låtarna heter I dreamed about Elvis – en låt hon skrev redan för 20 år sedan. Dolly Partons nya album innehåller också en rad olika samarbeten med artister som Elton John, Stevie Nicks, Miley Cyrus, Paul McCartney och Ringo Starr.

Annons
Annons