Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

5 stjärnor som förlorat sin livspartner och inte gift om sig

31 aug, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Iman och David Bowie, och Liam Neeson med frun.
Sorg och bortgång är något som drabbar alla i livet, även de största världsstjärnorna.
Här är kändisarna som talat öppet om sorgen efter att ha förlorat sin livspartner, och som inte velat gifta om sig.
Annons
Att förlora en närstående - Bianca Salmings rådBrand logo
Att förlora en närstående - Bianca Salmings råd

Liam Neeson

Liam Neeson med fru.
Liam Neeson förlorade hustrun i en tragisk olycka.

Liam Neesons kärlekshistoria med hustrun Natasha Richardson är som från en film – de träffades under arbetet med en Broadwaypjäs 1993, och blev genast stormförälskade. Paret gifte sig och fick två söner ihop. Men i mars 2009 slog tragedin till, när Natasha omkom i en skidolycka i Kanada.

– De säger att det svåraste i världen är att förlora någon du älskar. Min fru dog utan förvarning. Hon gav mig så mycket lycka. Hon var mitt allt, har Liam Neeson sagt.

Annons

Céline Dion

Celine Dion och maken René.
Céline Dion och maken René Angélil var gifta i 21 år.

Céline Dions äktenskap med 24 år äldre managern René Angélil var länge kritiserat på grund av den stora åldersskillnaden, men det var inget paret brydde sig om – och det går inte att förneka att det var äkta kärlek mellan de två. Paret var gifta i 21 år och fick tre barn tillsammans.

2016 gick René bort i cancer, och Céline Dion har inte gift om sig.

”Jag skulle ljuga om jag sa att jag mådde bra, jag tänker på dig minst hundra gånger, för i ekot från min röst hör jag dina ord som om du är där fortfarande”, skrev sångaren på makens dödsdag 2022.

Yoko Ono

Yoko Ono och John Lennon.
John Lennon och Yoko Ono levde ihop till Lennons död.

Yoko Ono och John Lennon är ett av musikvärldens mest ikoniska kärlekspar, som hann vara gifta i 11 år och få ett barn ihop innan John Lennon sköts ihjäl 1980. John Lennon var Yoko Onos tredje man, och hon har aldrig gift om sig efter det.

Annons

– En älskades bortgång är en urholkande upplevelse, har Yoko Ono sagt.

Martin Short

Martin Short med frun Nancy.
Martin Short med frun Nancy 2009.

Skådespelaren Martin Short blev änkling 2010 när hans fru sedan 30 år, Nancy Dolman, gick bort i cancer.

– Vårt äktenskap var en triumf. Så det är tungt. Hon dog 2010 men jag kommunicerar fortfarande med henne hela tiden. Det är liksom ”Hej Nan”, om du fattar? Hur skulle hon reagera på det eller det beslutet, speciellt gällande våra tre barn, har Martin Short sagt.

Iman

David Bowie och Iman.
Iman och David Bowie levde tillsammans i 26 år.

Iman och David Bowie träffades på en blinddejt 1990, och gifte sig två år senare. De fick en dotter tillsammans, och var lyckligt gifta fram till David Bowies tragiska bortgång i januari 2016.

Annons

– Jag tror aldrig det kommer försvinna, men det finns en acceptans och ett minne av glädje. I stället för att säga ”Åh jag önskar att han var här nu, jag önskar att vi kunde uppleva detta tillsammans” om varje minne, så minns jag de 26 lyckliga åren jag fick med min make, har Iman sagt.

Annons