1:05

Efter reklamen: Madonnas olika looks – genom tiderna

(1:05)

Slå på ljud

Markerade axlar

Är det något man förknippar med 1980-tal så är det markerade axlar deluxe! Axelvaddar blev standard i kavajer och jacketter, och som alternativ kunde man ha axelpuffar på sina klänningar och toppar. Allt som markerade axlarna var snyggt! Det här är en trend som letat sig tillbaka in i modet, men i en fräschare tappning.

Prinsessan Diana var de markerade axlarna personifierad under 80-talet.

Alan Davidson/REX

Stort hår

Stort, större – 80-talshår! Under årtiondet växte sig frisyrerna bara större och större, med hjälp av permanenter, tovande och enorma mängder hårspray. Det är lätt att minnas skräckexemplen, men stort hår kan också vara riktigt snyggt – även om det i många fall tyvärr sliter väldigt mycket på håret.

Vem förkroppsligar det stora 80-talshåret bättre än Sarah Jessica Parker.

PHOTOlink

Spandex

Träningsvideos och aerobics var grejen under 80-talet, och med det kom spandex-trenden ordentligt. Tajt, glansigt och kroppsnära skulle det vara, helst i starka neonfärger. Men snyggast var nog Grace Jones i James Bond!

Coola Grace Jones i tajta tajts.

UNITED ARTISTS / Album

Helena Christensen “Jag älskar mixen av vintage och böljande klänningar”

Neonfärger

More is more var ledorden under 80-talet, och vad är grejen med att slå på stort om man ska göra det i nedtonade färger? Kanske var det därför neonfärgerna fick sitt stora break på kläder under det här årtiondet, en trend som fortfarande brukar dyka upp i butikerna framåt somrarna.

Madonna var inte rädd för färg.

Brian Aris

Västen

En trend som är lätt att glömma bort bland hockeyfrillor och benvärmare när man pratar om 80-talet, är den enorma förkärlek som rådde för västar. Coolaste tjejerna i high school-serierna matchade sitt stora hår och jeans med hög midja och hål på benen med t-shirt och en väst – gärna en kostymväst som kunde se ut att vara snott ur pappas garderob. De mer vågade valde en väst med mycket färg och mönster.

Molly Ringwald i en trendig väst.

TT.

Så stylar du vitt – sommarens härligaste trend

Våra sommarfavoriter från de danska modemärkena – spana in dem här!