Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Gjorde succé med Fråga Olle – så gick det sen för Olle Waller

11 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Olle Waller blev hela Sveriges sexualupplysare i tv-programmet Fråga Olle på Kanal 5.
Men när programmet lades ner försvann Olle Waller från rampljuset.
Så här lever den omtyckta tv-profilen efter framgångarna!
Annons
Se också: De hetaste hälsotrenderna för 2022Brand logo
Se också: De hetaste hälsotrenderna för 2022

Det var 1998 som Olle Waller blev en välkänd tv-profil, när han och Martin Björk startade tv-programmet Fråga Olle på Kanal 5. I Fråga Olle var sex och samlevnad i fokus, och både stora och små frågor avhandlades av sexualupplysaren Olle Waller och programledaren Martin Björk.

Det informativa, men också underhållande, programmet gjorde succé på kanalen, och förnyades säsong efter säsong. Under åren ändrade programmet form flera gånger, och gjordes bland annat om till ett dokumentärformat.

Annons

– Vi har haft många reportrar genom åren men när Malin Gramer hoppade på tåget med Fråga Olle – Dokumentären så blev det väldigt bra. Hon var orädd och nyfiken och besökte sexarbetare över hela landet, har Olle Waller tidigare sagt till Hänt.

Olle Waller och Martin Björk 1999.

Det gör Olle Waller i dag

Fråga Olle sändes fram till 2013 innan det till slut lades ner. Efter att ha blivit en välkänd profil genom programmet medverkade Olle ofta som sexualupplysare i andra sammanhang i radio och tv.

Annons

I dag har Olle Waller dock till största del försvunnit från rampljuset. Trots att han hunnit fylla 75 år och sedan länge skulle ha kunnat gå i pension så väljer Olle dock att fortsätta arbeta som sexualupplysare, och utbilda andra i sex och samlevnad. I dag är han en omtyckt föreläsare på Talarforum, men arbetar främst med att utbilda lärare som ska undervisa i sex och samlevnad för personer med svenska som andraspråk.

Olle Waller har tre vuxna barn – Ulrika, Mattias och Camilla – som emellanåt följer med honom på premiärer och andra röda mattan-evenemang.

Olle Waller med dottern Ulrika på mingel 2020.
Annons
Se också: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talsparBrand logo
Se också: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar
Annons