Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hanna Johansson blev gravid i Big brother-huset

31 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPressbild, SVt.
Hanna Johansson vann Big brother 2012, efter att ha blivit mobbad i direktsändning.
Men under sin tid i huset blev hon gravid – och har sagt att produktionen inte såg till att de hade tillgång till preventivmedel.
– Det var som att prata med en vägg, har hon sagt till Expressen.
Annons
5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåporBrand logo
5 kändisar som startade sina karriärer i dokusåpor

Big brother 2012 blev en minst sagt uppmärksammad säsong av den omdiskuterade dokusåpan. Programmet sändes på kanal TV11 men gav upphov till mängder av skandaler och profiler som levde vidare i rampljuset, som Hanna Widerstedt och Marcela Peña.

Vann gjorde dock inte någon av dem – det gjorde tvåbarnsmamman Hanna Johansson från Filipstad.

– Jag hade precis lämnat en väldigt destruktiv relation, och tänkte hur ska jag klara den ekonomiska biten, ensamstående med två barn. Jag har större chans än på Triss, att vinna, berättar hon i SVT-dokumentären Den svenska dokusåpan.

Säsongen av Big brother uppmärksammades också för de mängder bråk som bröt ut i huset, och Hanna konstaterar att det rörde sig om ren mobbning i direktsänd tv.

Annons

– Det var väldigt mycket vuxenmobbning. Det var väldigt hårda ord och nedlåtande om till exempel sexuell läggning, säger hon i SVT.

Blev gravid i huset

Men det var inte bara deltagarna som betedde sig illa – Hanna har också riktat skarp kritik mot produktionen. Hon blev nämligen gravid inne i Big brother-huset, efter att inte ha fått nya p-piller av produktionen.

– Jag satt i bikten och sa att jag måste ha fler p-piller och höll upp kartan och bad dem ge mig, men fick aldrig något svar. Det var som att prata med en vägg, har hon sagt till Expressen.

Till slut fick hon nya p-piller, men under pausen hann hon bli gravid inne i huset – något som senare ledde till ett missfall som hon menar spelades ner av tv-produktionen.

– Jag visste, jag har haft missfall förut. Det var liksom en klump, det var inte så jag hade blött innan, jag hade gått över så många veckor innan, sa hon till Expressen.

Producenten för programmet, Pelle Porseryd, kommenterade det hela i tidningen 2014.

Annons

– Om det här stämmer att hon faktiskt blev gravid så är det givetvis inget som vi ville skulle ske där inne. Vi försökte att gå allas medicinska önskemål till mötes. Det är en jätteviktig del att alla mår så bra som möjligt, det är det jag kan säga. Men det är så klart jätteolyckligt.

Hanna firade när hon vann Big brother 2012.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Ångrar inte medverkan i Big brother

Trots allt har Hanna Johansson aldrig ångrat sin medverkan i tv-programmet – vinsten gav henne drömhemmet med sina barn.

– Jag har aldrig ångrat att jag var med, för jag vann pengarna och jag och barnen kom fram i livet. Det var väldigt mycket pengar för mig. Och det räckte för att bli skuldfri och sen kunna skaffa ett hus. En gammal sekelskiftesvilla som jag älskar mer än annat, säger hon i SVT.

Så ser Hanna Johansson ut i dag:

Annons