1:07

Efter reklamen: 5 saker om Hannah Graaf som du kanske inte visste

(1:07)

Slå på ljud

Hannah Graaf var bara 21 år gammal när hon 2000 blev gravid för första gången. Pappan till sonen William, som föddes i juli 2001, var låtskrivaren och producenten Andreas Carlsson, som flera år senare skulle bli känd som en av Idol-juryns medlemmar. Men att de skulle bli föräldrar och uppfostra ett barn tillsammans var inte självklart från början.

– Först var det ju en chock bara att vara gravid för första gången, så ung, och inte veta någonting. Det tog dagar innan jag vågade säga det till honom. Hur säger man en sån sak? Och jag var rädd. Hur ska reaktionen bli? Och vad ska jag göra? Jag som inte ville göra abort. För mig var det otänkbart även om det fanns stunder när jag övervägde det, har Hannah Graaf berättat.

Miljonregnet över Galenskaparnas Claes Eriksson – så lever han i dag

Andreas Carlsson bodde i USA och skrev låtar till artister som Britney Spears och Westlife, och kände att han hade svårt att ge allt som förälder.

Andreas Carlsson med sonen William på biopremiär.

Foto: Karin Törnblom/TT

– Jag kände mig så otroligt otillräcklig för att bli pappa, det var någonting som jag lite ramlade in i. Det var absolut inte planerat. Jag fick finna mig i den nya situationen. Vem är jag som pappa till ett barn med en kvinna som jag inte har en relation med? Det var lite mycket att tugga i sig, har han sagt i podcasten Livshjulet.

Men med tiden löste sig allt, och trots att Andreas Carlsson bodde i USA under stora delar av Williams uppväxt så har de haft en nära relation och hörts varje dag.

– William vet att han kan räkna med mig. Även om jag är i USA kan jag omedelbart komma hem.

Kevin Borg lämnade landet efter tuffa krisen

Så ser William Graaf ut i dag

Under åren har Andreas Carlsson och Hannah Graaf hållit kontakten för sonens skull, men inte setts så mycket. När William fyllde 20 år 2021 sågs de två föräldrarna för första gången på 10 år.

”Här har det även firats då min älskade William fyllt 20 år. Vi hade bokat bord på Spesso där vi åt en god middag och firade William. Andreas, Williams pappa, var med. Väldigt kul då vi inte setts på 10(!) år”, skrev Hannah Graaf på sin blogg.

Nu har William hunnit fylla 21 år, och syntes nyligen på sin pappas Instagram. Andreas har tagit en bild på de två tillsammans och bland kommentarerna är det många som hyllar de två.

”Så stilig! Och barnet är sött också”, skämtar artisten Desmond Child.

”Wow babe, kan inte fatta att din son är så stor nu!”, skriver skådespelaren Jodie Smith.