Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Kevin Borg lämnade landet efter tuffa krisen

25 jul, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kevin Borg vann svenska folkets hjärtan när han vann Idol 2008.
Men efter en framgångsrik musikalkarriär blev det tyst om stjärnan – så här lever han i dag.
– Det är en väldigt, väldigt svår sak att gå i genom, har han sagt.
Annons
Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dagBrand logo
Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dag

Vi minns alla Idol 2008, när Malta-födda Kevin Borg slog ner som en bomb och snabbt blev omtyckt av svenska folket. Artisten hade flyttat från Malta till nordliga Arvidsjaur i Lappland för kärlekens skull, och sökt till talangprogrammet i hopp om en artistkarriär.

Till slut tog Kevin Borg hem hela musiktävlingen med en stor majoritet av rösterna, och fick släppa ett album som belöning. Efter det väntade en musikalkarriär, där han spelade huvudrollen i High school musical på Göta Lejon i Stockholm. Han uppträdde också i folkliga program som Allsång på Skansen.

2011 gifte sig Kevin med den svenska kärleken Sofia Lundgren – men bara fyra år senare, 2015, skilde paret sig. I en intervju med Expressen berättade Kevin Borg om den tuffa tiden.

Annons

– Det är en väldigt, väldigt svår sak att gå i genom, sa Kevin Borg till tidningen då.

Vändningen efter skilsmässan

I samband med skilsmässan valde han att flytta tillbaka hem till Malta igen, där han började må bättre igen efter den uppslitande krisen.

– Det enda jag kan säga är att man blev lite sårad. Det finns inget mer att säga. Det där är en del av mitt liv som är över och det är lika bra att det är borta. Jag önskar ingen något ont och jag har sagt att jag önskar henne allt gott – mer än så kan jag inte göra, sa han till Expressen.

I dag har livet vänt helt för Idol-vinnaren, som har hittat kärleken Maria Francesca på Malta. På sociala medier visar paret upp sin kärlek för varandra. Kevin Borg har bland annat delat med sig av bilder på lappar som flickvännen skrivit till honom med gulliga budskap.

”När du kommer hem från sena konsertrepetitioner och hittar det här, då inser du att du är kär i en ängel utan vingar”, skrev han på Instagram.

Så här ser Kevin Borg ut i dag:

Annons