Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Helen Sjöholm om att bli tvillingmamma sent i livet

16 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT-
Helen Sjöholm träffade maken David Granditsky 2004, och två år senare hade de hunnit gifta sig.
I dag har paret tre barn – sonen Ruben och tvillingarna Samuel och Johanna, som Helen födde vid 41 års ålder.
– Jag har det oförskämt bra, fick tvillingar sent i livet, har hon sagt.
Annons
5 saker du inte visste om Helen SjöholmBrand logo
5 saker du inte visste om Helen Sjöholm

Det var 2004 som Helen Sjöholm, då 34 år gammal, var på 50-årsfest för en vän, och hennes liv förändrades för alltid. Det var nämligen på den festen som hon träffade sin blivande make, ljudteknikern David Granditsky. De två föll snabbt för varandra, och bara två år senare hade de hunnit gifta sig.

I en intervju från 2011 konstaterade Helen Sjöholm att hon trodde att hon skulle bli ihop med en helt annan typ av kille – men att det också var det som gjorde David perfekt för henne.

– David motsvarade inte alls bilden av den man jag hade tänkt mig att jag skulle träffa. Han var en storstadskille och inte alls intresserad av att åka till fjällen, att bo utanför stan, att ha mysiga hemmakvällar med middagar – allt det som jag tyckte var skönt med livet. Därför var det så befriande, sa hon i intervjun.

Annons

Helen Sjöholm fick tvillingar efter 40

Ett år efter att paret hade gift sig, alltså 2007, föddes deras första gemensamma barn, sonen Ruben. Sedan dröjde det fyra år innan paret fick barn igen. Den 30 december föddes parets andra och tredje barn – vid 41 års ålder födde Helen Sjöholm nämligen tvillingar. Pojken och flickan gavs namnen Samuel och Johanna

– Jag är nyss hemkommen från BB med två små barn, sa Helen Sjöholm i ett uttalande till tidningarna.

I en intervju med Dagens Arbete 2015 berättade Helen Sjöholm om livet som trebarnsmamma, och menade att hon var tacksam för sitt liv, trots bristen på sömn.

– Jag har det oförskämt bra, fick tvillingar sent i livet, inte pigg, men har det bra, lite tacksamhet en mulen dag, sa Helen Sjöholm i intervjun.

Helen Sjöholm med familj.
Helen Sjöholm med maken David Granditsky och barnen Samuel, Ruben och Johanna 2013.
Annons