Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Helena Bergströms och Colin Nutleys kärleksresa i bilder

24 sep, 2021 
AvEbba Dahlman
FotografTT
Det är över 30 år sedan unga svenska skådespelaren Helena Bergström och erkända brittiske regissören Colin Nutley träffades. Här är parets kärlekshistoria i bilder, från år 1990 till nu.
Annons
TV: Visste du det här om Helena Bergström?Brand logo
TV: Visste du det här om Helena Bergström?

Helena Bergström och Colin Nutley är gifta med två gemensamma barn. Under åren har de gjort många filmer tillsammans där Helena spelat huvudrollen och Colin har regisserat.

I dag är de ett av Sveriges mest självklara äkta par i kultursammanhang, men hur vägen dit sett ut? Här är 14 bilder som speglar parets kärleksresa.

1990

Paret träffas för första gången när Colin erbjuder Helena huvudrollen i filmen Black Jack som han regisserar. Nedan ser vi regissören och skådespelaren på filmens premiär 1990.

I TV4-programmet Tillsammans med Strömstedts 2017 berättar Helena att de flörtade under inspelning av Black Jack och att hon blev kär i Colin då.

Annons

– Han var 20 år äldre och gift, säger Helena Bergström i programmet.

År 1991 skilde sig Colin Nutley från sin dåvarande fru enligt Expressen.

Colin Nutley och Helena Bergström 1990.

1992

Helena Bergström och Rikard Wolff är huvudrollsinnehavare i succéfilmen Änglagård som regisseras av Colin Nutley. Det är under den här inspelningen som kärleken tar fart på riktigt.

1993

År 1993 gör paret sin tredje film tillsammans, Sista dansen. Här ser man dem under inspelningen tillsammans med skådespelaren Ewa Fröling.

Colin Nutley, Helena Bergström och Ewa Fröling 1993.

1993

Samma år går de nu äkta makarna Colin Nutley och Helena Bergström tillsammans på Guldbaggegalan. Filmen Änglagård har vunnit två priser: "Bästa film 1992" och "Bästa regi 1992". Paret är glada och skålar åt vinsterna.

Colin Nutley och Helena Bergström 1993.

1995

År 1995 ser vi hela familjen på Cirkus Scott. Helena och Colin med de gemensamma barnen Molly och Tim, samt Colins son Daniel från det tidigare äktenskapet.

Annons
Colin Nutley och Helena Bergström med barnen Daniel, Tim och Molly 1995.

1995

På en filmgala år 1995 ser vi Helena och Colin i sällskap av skådespelarkollegan Rickard Wolff, från Änglagård. Man riktigt ser hur det glimmar i Helenas ögon när hon tittar på Colin.

Colin Nutley, Helena Bergström och Rickard Wolff 1995.

2000

På Cannes filmfestival 2000 ser vi Helena Bergström och Colin Nutley krama om varandra kärleksfullt.

2004

Inför premiären av nya Nutley-filmen "The Queen of Shebas Pearls", där Helena spelar huvudrollen, ställer paret upp på en fotografering på Grand Hôtel i Stockholm. Helena hänger avslappnat på sin mans axel och paret ser genuint glada ut.

Colin Nutley och Helena Bergström 2004.

2005

År 2005 har barnen hunnit växa upp. Här ser vi familjen, Helena och Colin med gemensamma barnen Tim och Molly, utanför Delfinariet på Kolmårdens 40-årsfirande.

Colin Nutley och Helena Bergström med barnen Tim och Molly 2005.

2006

År 2006 har filmen Heartbreak hotel premiär. Helena spelar mot skådespelaren Maria Lundqvist (de känns som ett riktigt radarpar nu, eller hur?) i filmen som Colin regisserat.

Annons
Colin Nutley, Helena Bergström och Maria Lundqvist 2006.

2011

Kungligt! Här ser vi skådespelaren Helena Bergström med maken, regissören Colin Nutley på Stockholms slott i galavärdig klädsel. Der är representationsmiddag hostad av kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. Vid den här tiden har paret kilat stadigt i 20 år.

Colin Nutley och Helena Bergström 2011.

2012

År 2012 syns paret ute för att avnjuta underhållning (i stället för att stå för den) tillsammans med vännen Rickard Wolff. Det är final av Let's Dance, som direktsändes i TV4.

Annons
Colin Nutley, Helena Bergström och Rickard Wolff 2012.

2016

Paret på röda mattan. Premiär av Oscarsrevyn på Oscarsteatern.

Colin Nutley och Helena Bergström 2016.

2018

Det här är en bild från inspelningen av Colin Nutleys TV-serie Bröllop, begravning och dop där Helena spelar mot dottern Molly Nutley, som valt att gå i mammas skådespelarfotspår. Helena och Molly syns i bild, men inte Colin.

Källa: TT

TV: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: 5 snackisar från veckan som gått
Annons