Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så gick det för Ring ring-Anna efter Idol

05 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografYoutube.
Anna Rosa Nyblom Idol 2006.
Anna Rosa Nyblom blev känd i hela Sverige som ”Ring ring-Anna”, efter sin ikoniska audition i Idol 2006.
Nu berättar profilen om hur det gått för henne efter det klassiska tv-ögonblicket – och att hon faktiskt sökte till programmet igen.
– Allting visas inte i tv, säger hon i ett klipp på Tiktok.
Annons
VIDEO: Så gick det sen för vinnarna vi minns i IdolBrand logo
VIDEO: Så gick det sen för vinnarna vi minns i Idol

Det var 2006 som Anna Rosa Nyblom blev ett fenomen i hela Sverige, efter att hennes audition i tredje säsongen av Idol väckte stor uppmärksamhet. Anna sjöng Abbas Ring ring inför juryn och fick ingen guldbiljett – något som gjorde henne väldigt arg. Det ilskna utbrottet visades på bästa sändningstid och blev snabbt ett klassiskt tv-ögonblick. Än i dag är det ett av de mest sedda tv-klippen i Idol-historien.

– En sak ska ni ha jävligt klart för er, jag kommer komma tillbaka, sa Anna argt till juryn innan hon stormade ut från rummet.

Ring ring-Anna efter 17 år: ”Sökt fyra år”

Nu visar det sig att Anna faktiskt stod vid sitt ord – hon har återvänt flera gånger till Idol. Anna har nu startat ett konto på Tiktok, och efter att ha fått frågor från följare om det är hon som är ”Ring ring-Anna från Idol”, så har hon nu gjort en video på sociala medier-appen där hon bekräftar att så är fallet.

Annons
Anna Rosa Nyblom var med i Idol 2006.
Det har gått 17 år sedan Anna var med i Idol.

– Alla ni som frågar om jag var med i Idol: Ja det var jag, och det var jag som sjöng Ring ring. Och comebacken? Ja, jag har sökt fyra år efter det, men allting visas inte i tv, och den här gången visades inte jag i tv, säger Anna Rosa Nyblom i klippet.

Många har blivit glada av klippet, som nu har gillats över 40 000 gånger och fått tusentals kommentarer. Bland annat har det officiella Tiktok-kontot för Idol Sverige kommenterat.

”Sveriges enda idol ärligt talat”, skriver Idol Sverige.

”En levande legend”, kommenterar artisten Bell, som blev känd för låten Missförstått.

SE OCKSÅ: Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dagBrand logo
SE OCKSÅ: Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dag
Annons