Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Robin Stjernberg försvann från rampljuset

23 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Robin Stjernberg kom först tvåa i Idol, för att sedan vinna Melodifestivalen.
Men efter de publika framgångarna valde artisten att dra sig tillbaka från rampljuset – och i stället jobba i en annan del av musikbranschen.
– Fokuset gick lite från varför jag ville göra allt det här från början, har han sagt i Efter fem.
Annons
Så gick det sen för vinnarna vi minns i IdolBrand logo
Så gick det sen för vinnarna vi minns i Idol

Redan som 20-åring slog Robin Stjernberg igenom i Idol 2011, där han lyckades ta sig till final och komma på andra plats. Många imponerades framförallt av hans tolkning av Beyoncés låt Halo, och artisten spåddes en lysande framtid.

Bara två år senare gick det ännu bättre för Robin Stjernberg i musiktävlingssammanhang – då han via andra chansen lyckades vinna hela Melodifestivalen med låten You, och fick representera Sverige på hemmaplan när Eurovision song contest hölls i Malmö.

Men efter Melodifestivalen valde Robin Stjernberg att så småningom dra sig tillbaka från rampljuset – och framför allt från scenen. I stället för att satsa vidare på sin artistkarriär så fokuserade han på att skriva låtar och producera musik åt andra artister.

Annons

Därför valde Robin Stjernberg bort artistlivet

I en intervju i TV4:s Efter fem 2020 konstaterade Robin Stjernberg att han tyckte att fokuset kom för långt bort från musiken, och att han kunde hamna i situationer han inte kände sig bekväm med.

– Jag har alltid drömt om att få synas och höras. Att få spela och sjunga. Sen helt plötsligt fick jag göra det hela tiden, varje dag. Jag fick synas väldigt mycket. Det som hände med mig då var att jag kände att fokuset gick lite från varför jag ville göra allt det här från början- det vill säga att göra musik och hitta kärnan i varför jag älskar musik. Istället kom jag till att synas hela tiden, vara med i tv hela tiden. Och kanske göra grejer som inte bara har med musik att göra, sa han då.

Robin Stjernberg har bland annat skrivit Robin Bengtssons vinnarlåt i Melodifestivalen 2017, I can't go on, och också skrivit musik åt artister som Megan thee stallion, Dotter, Jill Johnson och Anna Bergendahl.

Robin Stjernberg 2021.
Annons