Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Bond-stjärnan Jane Seymours bästa skönhetstips

14 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jane Seymour i James Bond-film.
James Bond-stjärnan Jane Seymour har passerat 70, men lyser klarare än någonsin!
Här delar hon med sig av sina bästa tips för att åldras väl, och må bra inifrån och ut.
Annons
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"Brand logo
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"

I Sverige förknippas 72-åriga skådespelaren Jane Seymour kanske mest med James Bond-filmen Live and let die, där hon spelade mot Roger Moore. Men den brittiska stjärnan har en lång karriär i ryggen, och har bland annat spelat huvudrollen i tv-serien Doktor Quinn.

Nu delar den hyllade stjärnan med sig av sina bästa tips för att åldras på ett bra sätt, och må bra både på insidan och utsidan efter 70!

Jane Seymour och Roger Moore i Live and let die.
Jane Seymour och Roger Moore i Live and let die.

Hon tror att skönhet kommer inifrån

I unga år hade Jane Seymour en nära döden-upplevelse, som fick henne att tänka om kring livet och sina prioriteringar. Hon tror att det syns på hennes kropp om hennes själ mår bra.

Annons

– Allt hänger samma. Det finns inget jag gör som inte är kopplat till sinne, kropp och hjärna, har hon sagt i en intervju.

Inspirerades av sin mamma

Janes mamma hade inte mycket pengar under Janes uppväxt, men försökte ändå ta hand om sig själv bäst hon kunde – något skådespelaren burit med sig.

– Hon hade aldrig några pengar och hade inte råd att gå på ansiktsbehandlingar. Hon tog hand om sig själv.... hela hennes filosofi i livet var att alla hade en utmaning, och att de behövde acceptera den, öppna upp sina hjärtan och ta kontakt med andra människor. När de gjorde det skulle de också hjälpa sig själva.

Undviker hårda dieter

Många Hollywood-stjärnor går på strikta dieter, men det vill Jane Seymour inte göra.

– Dieter har aldrig fungerat för mig, jag är en matälskare. Jag odlar mina egna grönsaker och frukter och jag älskar smaker. Hela idén att man ska nå en viss siffra på vågen... Jag älskar det inte.

Annons

Hon älskar att röra på kroppen

För att kroppen ska må bra är det viktigt att den får röra på sig, framförallt upp i åldrarna. Jane Seymour älskar att kombinera pilates med lättare styrketräning. Hon menar att det är viktigt att lyssna på kroppen då ”kroppen inte fungerar som du vill att den ska fungera” när man blir äldre.

Jane Seymour.
Jane Seymour 2023.

Skydda huden till varje pris

För att ta hand om huden är solskyddsfaktor a och o – det gör att man får färre rynkor och slipper pigmentfläckar. Jane Seymour använder sig också av retinol för att hålla huden i toppskick.

Annons

– Jag har inte mycket jag ångrar men jag önskar att jag kunde säga till mitt yngre jag att hon inte borde steka i solen med reflektionsskärm och olja under två veckors semester. Men jag slutade avguda solen för länge sedan, så jag antar att jag är lyckligt lottad.

Annons