Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Judge Judy gifte om sig med exmaken – livet med familjen

12 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Hon är en av världens kändaste tv-profiler – men för Judge Judy var vägen till framgång lång.
Samtidigt har hennes privatliv kantats av drama, och 1991 gifte hon sig för tredje gången – med samma man hon skilt sig från året innan.
– Min första make är en underbart fin man, men han såg alltid mitt jobb som en hobby och efter ett tag började jag förakta det, har hon sagt.
Annons
Stjärnorna med riktigt långa karriärer – så såg de ut som ungaBrand logo
Stjärnorna med riktigt långa karriärer – så såg de ut som unga

Hon är känd världen över som Judge Judy från realityprogrammet med samma namn. Judy Sheindlin har i 25 år hjälpt privatpersoner att lösa sina dispyter, och dömt mindre brott i sitt dagsända tv-program.

Men att hon skulle hamna i tv-branschen, och dessutom bli en av USA:s rikaste kvinnor som skapat sin egen förmögenhet, var långt ifrån självklart för Judy Sheindlin. Tv-domaren föddes i New York 1942, och redan vid 23 års ålder var hon utbildad advokat och fick sitt första jobb som företagsjurist på en kosmetikaföretag.

Judy Sheindlin är känd som Judge Judy i hela världen.

Efter två år insåg hon att det inte var den banan hon var intresserad av att ta, och lämnade arbetet för att i stället uppfostra sina två barn Jamie och Adam som hon tidigare fått med maken Ronald Levy.

Annons

– Jag var 20 år, nästan 21. Så jag blev mamma. Alla mina vänner gifte sig, och det fanns fortfarande den pressen på den tiden, har Judy sagt i en intervju 2017.

Gifte om sig efter kraschade äktenskapet

Även om Judy Sheindlin än i dag talar gott om sin första make, så kraschade deras äktenskap. Robert hade svårt att förstå Judys driv att göra karriär, och efter 12 år som gifte skilde de sig 1976.

– Min första make är en underbart fin man, men han såg alltid mitt jobb som en hobby och efter ett tag började jag förakta det, har hon berättat.

Efter skilsmässan kämpade Judy för att få sitt nya jobb som åklagare inom familjerätt att gå ihop med livet som nyskild mamma – men det dröjde inte länge innan kärleken hittade in i hennes liv igen. Bara sex månader senare träffade hon advokaten Jerry Sheindlin, och innan året var slut hade de två gift sig.

Att gifta sig med Jerry innebar att Judys familj växte sig större över en natt. Nu fick hennes söner tre bonussyskon i form av Jerrys barn från hans tidigare äktenskap.

Jerry och Judy Sheindlin 2019.

Kunde inte hålla sig ifrån maken – trots skilsmässan

Efter 14 år som gifta valde Jerry och Judy att gå skilda vägar 1990 – men det blev kortvarigt. Snart hittade paret tillbaka till varandra igen, och bara året efter uppbrottet gifte de om sig på nytt med varandra.

Annons

I dag har alla barnen vuxit upp sedan länge, och Judy har 13 barnbarn att skämma bort.

– Jag skämmer bort dem. Jag försöker komma på hur vi inte ska göra det, men sanningen är att vi gör det. Vi tänker inte ens på det, men deras föräldrar är smarta och försöker bromsa oss, har hon berättat.

2020 meddelade Judge Judy att hennes program skulle läggas ner efter 25 år, och att kanalen CBS bara ska fortsätta sända repriser. Men trots att Judy Sheindlin fyller 80 år vill hon inte pensionera sig, utan har fortsatt med ett liknande program på Amazon.

Källa: Newsner.

Annons