Martin Björk och Lena Philipsson.
Se Lena Philipssons stilresa genom åren
0:56

Efter reklamen: Se Lena Philipssons stilresa genom åren

(0:56)

Slå på ljud

Under 00-talet var intresset för kändisrelationer större än någonsin – realitystjärnor och kändisar fyllde löpsedlarna och berättade om sin kärlek, sina uppbrott och sina bråk.

Ett par som fick mycket uppmärksamhet var artisten Lena Philipsson och programledaren Martin Björk. Lena Philipsson hade 2002 skilt sig från maken Måns Herngren, som hon hade två barn tillsammans med, när hon två år senare blev tillsammans med Fråga Olle-profilen Martin Björk.

Paret började synas på röda mattan tillsammans efter att Lena Philipsson vunnit Melodifestivalen med den Orup-skrivna låten Det gör ont.

Priscilla Presleys stormiga äktenskap med Elvis

Martin Björk: Därför tog relationen slut med Lena PH

Men efter fyra år tillsammans gick paret skilda vägar, och Martin Björk har tidigare berättat varför relationen inte höll.

– Jag tror att jag inte varit helt redo att sluta tänka att ”gräset är grönare på andra sidan” och hängt upp mig på fel saker, skapat problem som kanske inte är problem. För man tror att man ska hitta någon sorts perfektion som inte finns och existerar, har han sagt till Hänt.

Anita Ekbergs önskan på dödsbädden gick i kras

Martin Björk, som i dag är tvåbarnspappa och lever med kärleken Sara Arvidsson, har konstaterat att han och Lena Philipsson var på olika platser i livet.

Lena Philipsson och Martin Björk 2006.

Lena Philipsson och Martin Björk på Polarpriset 2006.

Foto: Bertil Ericson / TT

– Man är ett i skede i livet när man inte får ihop det på det sättet man har tänkt sig. Och en person har en vision av hur man vill ha det och en annan har en annan. Vi fick bara inte ihop det.

Mest läst