Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Priscilla Presleys stormiga äktenskap med Elvis

04 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Priscilla Presley och Elvis.
Hon är ena halvan av rockhistoriens mest ikoniska kärlekspar – Elvis och Priscilla Presley.
Bara 14 år gammal träffade hon den tio år äldre rockstjärnan för första gången, och det blev starten på en stormande romans.
– Han ville forma mig efter sina åsikter och preferenser, har Priscilla Presley berättat.
Annons
Priscilla Presley och Elvis Presleys kärlekshistoriaBrand logo
Priscilla Presley och Elvis Presleys kärlekshistoria

Första gången Priscilla Beaulieu träffade sin blivande make Elvis Presley bodde hon och hennes familj i Tyskland, där artisten var stationerad med den amerikanska armén. Bara 14 år gammal märkte hon hur den tio är äldre rocksångaren ville få henens uppmärksamhet.

– Jag såg att Elvis ville fånga min uppmärksamhet. Jag märkte att ju mindre respons jag gav, desto mer började han sjunga bara för mig. Jag kunde inte förstå att Elvis Presley försökte imponera på mig, har Priscilla Presley berättat.

Åldersskillnaden till trots började de två umgås allt mer, även om de inte kunde dejta öppet. De fortsatte umgås, och när Elvis Presley flyttade hem till USA igen medan Priscillas familj stannade i Tyskland två år till så höll de ändå kontakten. För Elvis var åldersskillnaden inga problem, han såg det snarare som ett bra sätt att forma sin blivande fru.

Annons

– De nätter när han var lugn och fridfull i humöret så brukade han beskriva sin idealkvinna och berätta att jag passade perfekt in i den bilden. Han gillade brunetter med blå ögon och mjuka röster. Han ville forma mig efter sina åsikter och preferenser. Trohet var väldigt viktigt för honom, speciellt för kvinnan.

Elvis Presley och Priscilla.
Priscilla ändrade sig för Elvis skull.

Skilde sig efter sex år som gifta

Paret gifte sig 1966, och fick dottern Lisa Marie Presley två år senare. Redan innan de gifte sig började Priscilla höra allt mer om Elvis otrohetsaffärer, samtidigt som hon formade sig efter hans åsikter när det kom till hennes utseende. Håret färgades svart och sattes upp för att matcha hans karaktäristiska frisyr, och tänderna fick porslinsfasader för det där perfekta leendet. Priscilla har kallat sig ”Elvis levande docka”, och konstaterat att hon aldrig visade sig utan smink för honom.

Annons

Trots att paret fortfarande var kära i varandra ville Priscilla till slut lämna livet vid rockikonens sida. 1972 skilde sig paret.

Cailee Spaeny som Priscilla Presley i filmen Priscilla 2023.
Priscillas liv blir nu en film av Sofia Coppola, med premiär i september. Filmen är baserad på Priscillas självbiografi, och spelas av Cailee Spaeny.

– Mitt liv var hans liv. Han skulle hållas glad. Mina problem var sekundära. Jag ville växa, jag ville göra saker, har hon sagt.

Efter separationen fortsatte Elvis och Priscilla att ha delad vårdnad om dottern Lisa Marie, fram till Elvis för tidiga bortgång i augusti 1977. Trots att de hade gått isär fortsatte de två bry sig om varandra, och att pappan till hennes dotter gick bort vid 42 års ålder är en evig sorg för Priscilla.

– Vi var väldigt, väldigt nära varandra. Jag älskade honom med hela mitt hjärta, han var mitt livs kärlek. Han var verkligen mitt livs kärlek. Han var pappa till mitt barn och jag lärde mig så mycket av honom.

Annons