Video: Se 5 kändispar när de började dejta vs nu
0:50

Efter reklamen: Video: Se 5 kändispar när de började dejta vs nu

(0:50)

Slå på ljud

Lennart Persson är ett minst sagt bekant ansikte för de som kollat på tv genom åren. Han började arbeta som journalist redan i mitten av 70-talet, och blev senare en profil på Radio Göteborg. 1996 bytte han dock radio mot tv, och var programledare både på TV4:s Nyhetsmorgon och SVT:s Gomorron Sverige.

De allra flesta förknippar dock Lennart med SVT:s nyhetsprogram. I början av 2000-talet ledde han 174 avsnitt av Debatt och han har också varit nyhetsankare i flaggskeppet Aktuellt.

Nina Gunke om sin alzheimer: Det här kan jag inte göra längre

Under andra halvan av 2010-talet hoppade Lennart Persson ofta in som programledare och nyhetsankare – men 2019 var det slut med det. Anledningen? Lennart Perssons kärleksliv.

2010 träffade Lennart Persson liberala politikern Nyamko Sabuni för första gången. när hon medverkade i Aktuellt där han var programledare. Då var Nyamko fortfarande gift med maken Allan Bergquist, som hon har ett tvillingpar tillsammans med. Men Nyamko och Lennart kom bra överens och blev vänner.

Lennart Persson gav upp jobbet på SVT

När de några år senare båda var skilda och singlar utvecklades vänskapen till något mer, och hösten 2013 blev de ett par. Det skulle dock dröja till 2015 innan Lennart Persson för första gången bekräftade kärleksrelationen.

– Det stämmer att vi är ett par sedan lite mer än ett år tillbaka, sa han till tidningen Extra.

Nyamko Sabuni och Lennart Persson 2019.

Foto: Karin Törnblom/TT

Sedan dröjde det ytterligare tre år innan paret fotades tillsammans, då på röda mattan till galapremiären för Bo Kaspers krogshow Allt ljus på oss.

Kändisarna som plötsligt bytte namn i mitten av sina karriärer

Under relationen kunde Lennart Persson fortsätta arbeta på SVT, även om han hade börjat blanda upp med att vara konferencier och moderator också. Men när Nyamko blev partiledare för Liberalerna tvingades Lennart Persson ge upp jobbet på public service, och kunde inte längre synas i tv-rutan.

”Lennart Persson har varit en uppskattad inhoppande programledare hos oss. Det har varit ok så länge som Nyamko Sabuni inte haft några tunga partipolitiska förtroendeuppdrag. Men nu när Nyamko Sabuni kandiderar till den tyngsta posten i Liberalerna kommer saken i ett annat läge. Då kan Lennart Persson inte hoppa in som programledare för SVT Nyheter”, förklarade SVT i en kommentar.

Källa: Svensk Damtidning.

Lennart Persson och Nyamko Sabuni på premiären för Utvandrarna 2021.

Foto: Karin Törnblom/TT
Se också: David Batra i ny SVT-serie: besöker extrema miljöer
1:08

Efter reklamen: Se också: David Batra i ny SVT-serie: besöker extrema miljöer

(1:08)

Slå på ljud
Mest läst