Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Lilla huset på prärien-stjärnan: Därför slutade jag med botox

26 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Melissa Gilbert växte upp i Hollywood, och spelade Laura Ingalls i Lilla huset på prärien som barn.
Men att tillbringa hela livet i filmbranschen gjorde att hon påverkades att göra skönhetsingrepp – tills hon en dag slutade och i stället omfamnade sitt åldrande.
– Jag hittade modet att bara var mig själv, säger Melissa Gilbert.
Annons
10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingreppBrand logo
10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp

I dag växer alla mer eller mindre upp i ett utseendefixerat samhälle, där perfektion och ungdomlighet hålls högt av de flesta. Men få platser på jorden är nog så fokuserade på utseende och att inte åldras som Hollywood – så hur är det att växa upp just där?

Det vet forna barnstjärnan Melissa Gilbert, som redan vid nio års ålder landade sitt livs roll, som Laura Ingalls i klassikern Lilla huset på prärien. Innan dess hade Melissa också haft roller i flera reklamfilmer.

Melissa Gilbert spelade lilla Laura i Lilla huset på prärien.

När serien lade ner efter nio framgångsrika säsonger fortsatte Melissa Gilbert sin karriär i rampljuset, och spelade främst roller i tv-filmer. För att hänga med i idealen i branschen blev plastikkirurgi och botox snabbt en del av hennes vardag.

Annons

– Jag växte upp i en industri som värderar utsidan betydligt mer än insidan, och jag fastnade i att vilja se ung ut.

Blev värre efter skilsmässan

I sin självbiografi har Melissa berättat att skilsmässan från hennes andra make, Bruce Boxleitner, gjorde att hon hamnade i en livskris, och gjorde ännu fler utseendeförändringar än innan.

”Att vara singelkvinna i Los Angeles när du är i 40-årsåldern är en helt ny nivå av press. Och att vara en skådespelare som letar efter jobb i en industri som är besatt av ungdomlighet gör det ännu värre”, skriver hon i boken.

Melissa Gilbert kände press att justera sitt utseende.

Till slut insåg Melissa att hon var trött på att anpassa sig till vad alla andra tyckte hela tiden – hon ville följa sitt hjärta.

– Jag vaknade äntligen upp en dag och kände ”Vad håller jag på med? Jag ser ut som Carrot Top och jag är inte lycklig.” Ens ansikte rör sig inte. Brösten är för stora. Du är med fel kille. Listan kunde göras lång, har hon sagt.

Annons

Lämnade Hollywood och klippte håret

Melissa Gilbert bestämde sig för att börja åldras med värdighet, och sluta jaga ungdomen. När hon träffade sitt livs kärlek, tredje maken Tim Busfield, lämnade hon till slut Hollywood bakom sig och flyttade ut på landet i Michigan.

– Jag klippte av mig håret och slutade med botox och allt sånt. Jag älskar alla förändringar och att se vad som förändras och att få lära känna den här nya personen. Jag känner mig så mycket starkare.

Lilla huset på prärien–skådespelaren har också tagit bort sina bröstimplantat, och vid 58 års ålder älskar hon för första gången hur hon ser ut.

– Jag hittade modet att bara vara mig själv. Jag bestämde mig för att åldras med värdighet och på ett passande sätt, och låta min kropp och mitt ansikte bli vad de ska bli.

Melissa Gilbert and Alison Arngrim i juli 2022.

Källa: Brightside.

Annons