Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer
1:13

Efter reklamen: Så såg programledarna i Nyhetsmorgon ut i början av sina karriärer

(1:13)

Slå på ljud

I 15 år var Lotta Mossberg en av TV4:s stora profiler – hon var en av de som var med och startade upp kanalen, och höll dessutom i den allra första nyhetssändningen. De flesta förknippar henne nog med alla Nyhetsmorgon-sändningar hon höll i.

Lotta Mossberg med Stig Ahlengärd.

Lotta Mossberg och Stig Ahlengärd 2012. I dag har paret skilt sig.

Foto: Charlotte Brunzell/TT

Lotta höll sig borta från de mer lättsamma delarna av kanalen, och tackade till exempel nej till att medverka i Fångarna på fortet, innan hon till slut valde att lämna TV4 helt och i stället bli vd för Täby galopp. Där hittade hon kärleken i banveterinären Stig Ahlengärd, som till slut tvingades lämna sitt jobb på galoppbanan efter anklagelser om jäv. Paret gifte sig, men är i dag skilda.

Så gick det för mamman i Lilla huset på prärien

2015 gick Lotta Mossberg i pension, efter att ha jobbat som kanalchef på Radio Stockholm, och den 70-åriga programledaren trivs med livet som pensionär.

– Jag grämer mig inte så mycket och har insett att åldern bara är en siffra. Dessutom kan jag känna att det är väldigt skönt att vara pensionär och inte jobba. Det är nog meningen att vi ska gå i pension i den här åldern så man får njuta av livet, säger Lotta Mossberg i en intervju med Aftonbladet.

TV4-profilen opererad: ”Kunde inte resa mig”

Även om Lotta Mossberg är pigg och lever ett aktivt liv med barnbarn och hund, så har hon drabbats av en del krämpor. Redan före pensionen behövde hon operera stämbanden, och under pandemin fick hon problem med höften – en skada från förr som gjorde sig påmind igen.

– Plötsligt kunde jag inte gå. För tio år sedan föll jag av en häst och landade på den där höften. Ortopeden förklarade sedan för mig att jag har utvecklat artros där under de här åren. Mitt under pandemin slog det till, men jag fick operation inom två månader, berättar den forna TV4-profilen för Aftonbladet.

Mats Ronanders relation till exfrun Sanne efter alla år

Operationen innebar en omedelbar vändning för Lotta Mossberg.

Lotta Mossberg och Jan Ström.

Lotta Mossberg på galapremiär med vännen Jan Ström i början av 2020.

Foto: Jonas Hessman/ TT

– Det är en sådan smärta och jag kunde inte resa mig ur soffan. Därför blir jag beklämd när jag hör att folk får vänta i åratal. I samma stund som jag blev väckt ur narkosen var jag smärtfri. Det var helt magiskt. Efter det blev det rehab och nu styrketränar jag tre dagar i veckan.

Mest läst