Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Markus Fagervall försvann efter Idol – vändningen efter krisen

01 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Markus Fagervall var den tredje personen att vinna Idol, och under en period avlöste framgångarna varandra.
Men efter några år hamnade artisten i kris – han kunde inte skriva musik och bodde i husbil.
Så här har det gått för Markus Fagervall.
Annons
5 saker om Anders Bagge som du kanske inte visste tidigareBrand logo
5 saker om Anders Bagge som du kanske inte visste tidigare

Efter Daniel Lindström och Agnes Carlsson 2004 respektive 2005 så var det Markus Fagervall från Kiruna som tog hem vinsten i Idol 2006, med vinnarlåten Everything changes. Han släppte därefter debutalbumet Echo heart som sålde dubbel platinum, och turnerade först med en egen turné och sedan med konsertkonceptet Svensk sommar.

Bröt med skivbolaget

Bara ett år efter vinsten stod Markus Fagervall utan skivkontrakt igen, då han och Sony beslutat att bryta med varandra efter meningsskiljaktigheter. Skivbolaget ville nämligen att artisten skulle släppa sitt andra album redan 2007, något Fagervall inte kände var hållbart när han samtidigt turnerade intensivt.

2008 var Markus Fagervall med i underhållningsprogrammet Stjärnor på is, där kändisar tävlade i konståkning. Han vann även det TV4-programmet.

Annons

Efter ytterligare ett album och mer turnerande drog sig Markus Fagervall tillbaka från rampljuset. 2011 berättade han för Expressen att han lagt musiken på hyllan och bodde i en husbil.

– Jag har en märklig relation till musiken just nu. Har ingenting att säga... Jag har försökt att skriva låtar, men det går åt helvete. Jag har aldrig känt så här tidigare, sa han till tidningen 2011.

Vändningen – hittade kärleken

Till slut insåg han att han behövde komma bort från allt. Han flyttade upp till Umeå och började studera till kock. Under sin studenttid kunde Markus i lugn och ro hitta tillbaka till musiken, och började skriva musik tillsammans med en vän.

Det var också där han hittade kärleken i sin Emma, som han numera är gift och har barn med.

– Vi blev fullkomligt förälskade där och då. Hon är magisk, hon utmanar mig och ger massor och vi ger massor till varandra. Just nu så är livet helt fantastiskt, berättade Fagervall i Expressen 2019.

Idag bor familjen i ett hus utanför Stockholm.

Markus Fagervall med hustrun Emma 2017.

Nysatsningen på musik

Idag känner sig Markus mer lugn och han menar att musiken alltid kommer vara en betydelsefull del av hans liv.

Han är glad för att ett kapitel är avslutat, men har inte helt stängt dörren till musikvärlden – och hintar om att han kan släppa ny musik i framtiden.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons