Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon spelade Mary Ingalls i Lilla huset på prärien – så lever hon nu

17 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT,
Melissa Sue Anderson spelade dottern Mary Ingalls i Lilla huset på prärien, och syntes i tv-rutor världen över i de första sju säsongerna.
Men efter att ha lämnat succéserien har Melissa dragit sig tillbaka från rampljuset, och syns ingenstans längre.
Så här lever den forna barnstjärnan i dag!
Annons
Lilla Huset På Prärien -Så ser de ut idagBrand logo
Lilla Huset På Prärien -Så ser de ut idag

Lilla huset på prärien var en av världens mest omtyckta tv-serier på 70- och 80-talet. Serien, där tittarna fick följa familjen Ingalls i 1800-talets Amerika, sändes mellan 1974 och 1983, och visades över hela världen.

En av huvudpersonerna i serien var dottern Mary Ingalls, som spelades av unga Melissa Sue Anderson. Melissa hade börjat sin karriär som barnskådespelare med gästroller i serier som The Brady bunch och Bewitched, men det stora genombrottet kom när hon 11 år gammal började synas som Mary Ingalls i Lilla huset på prärien.

I en intervju med Pop Entertainment 2010 reflekterade Melissa Sue Anderson över att hon var lyckligt lottad som fick en så framträdande roll i serien, då hennes karaktär knappt tar någon plats i böckerna av Laura Ingalls, som serien är baserad på.

– Jag har tur att det till och med fanns en karaktär att spela, för i boken finns det inte mycket av en. Laura var en ganska åldrande kvinna när hon skrev böckerna. Hon kom ihåg det bästa av sitt liv. Karaktärerna av Ma och Mary tog inte stor plats. Det var mycket kring Laura och pappa och hunden Laura och Jack och Laura och Mr Edwards, men det var inte mycket Mary. Jag är lyckligt lottad att de upptäckte att jag kunde skådespela, har Melissa Sue Anderson sagt.

Melissa Sue Anderson spelade Mary Ingalls.
Melissa Sue Anderson Som Mary Ingalls.

Melissa var med i de första sju säsongerna, och gjorde sedan ett gästspel i den åttonde och sista. När hon lämnar Lilla huset på prärien syntes hon vidare i filmer som Which mother is mine och Survival of Dana, men inget hon gjorde var ens i närheten av att nå samma framgångar.

Annons

Därför lämnade Melissa Sue Anderson rampljuset

1990 gifte sig Melissa Sue Anderson med tv-producenten Michael Sloan, som hon fortfarande är gift med. Tillsammans har de en dotter och en son, vid namn Piper och Griffin. Livet med familjen gjorde att Melissa tog ett oväntat beslut – att bli kanadensisk medborgare. 2002 flyttade familjen till Montreal, och 2007 hade skådespelaren fått kanadensiskt medborgarskap.

För Melissa var det extra viktigt att lämna rampljuset helt när hennes barn kom till världen, då hon inte ville att de skulle känna press att bli barnstjärnor som hon hade varit.

– Jag drog mig undan länge. Det var verkligen för barnen så att de skulle ha sin egen känsla av vem de var i motsats till att vara med mig, har hon berättat.

De senaste åren, när barnen vuxit upp, har Melissa börjat synas så smått i rampljuset igen!

Melissa Sue Anderson.
Melissa Sue Anderson på röda mattan 2022, efter många år borta från rampljuset.
Annons