Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mats Sundins nya liv efter ikoniska hockeykarriären

19 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Mats Sundin är en av världens absolut bästa hockeyspelare genom alla tider.
Efter en succékarriär i Kanada och NHL flyttade Mats hem till Sverige igen med sin familj – och slog in på en helt ny bana.
– Allt har sin tid och jag längtar inte tillbaka. Det här växte fram under åren efter min karriär, säger han till Breakit.
Annons
Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2023Brand logo
Här är alla deltagare i Mästarnas mästare 2023

Få svenskar har haft en lika framgångsrik idrottskarriär som hockeylegendaren Mats Sundin. Den 51-åriga svensken är en av världens bästa hockeyspelare genom alla tider, och har blivit en ikon inom sin sport. Han har tre VM-guld och ett OS-guld, har gjort över 500 mål i NHL och är dessutom en av få svenskar som är invald i Hockey Hall of Fame i Toronto.

Efter sammanlagt 18 år i Kanada och NHL, där majoriteten tillbringades i Toronto Maple Leafs – Börje Salmings gamla klubb – avslutade Mats Sundin sin proffskarriär 2009 och flyttade hem till Sverige igen. Samma år gifte han sig med sin 12 år yngre kärlek Josephine Johansson Sundin, och 2012 fick paret sitt första barn. Nu har de tre barn tillsammans, äldsta dottern Bonnie och sönerna Nathanael och Julian.

Annons

Familjen bor i kändistäta Djursholm utanför Stockholm, och barnen går på Manillaskolan, där också prinsessan Estelle går.

– Det är bra fart på tillställningen här hemma med tanke på att alla tre ungarna är under tio år. Jag skjutsar vår dotter till Manillaskolan på Djurgården varje morgon och hämtar på eftermiddagen. Det är kul att vara närvarande och ha möjlighet att göra det, sa Mats Sundin i en intervju med Expressen 2020.

Så lever Mats Sundin i dag

Efter en så framgångsrik idrottskarriär som Mats ”Sudden” Sundins är det sällan några problem att få en fortsatt karriär som kommentator eller expert i media – men Mats Sundin har valt en annan väg. Han har i stället blivit investerare i startup-bolag. Samtidigt lägger han mycket tid på familjen, och har flera andra engagemang.

– Det är hämtning och lämning med barnen, en kanadensisk stiftelse som jag driver tillsammans med University of Toronto och Karolinska som reser pengar för välgörenhet och arbetet med IMR som tar upp tiden idag, säger han i en intervju med Breakit.

Att han har blivit entreprenör och investerare är något som Mats Sundin trivs med.

Mats Sundin och frun Josephine har varit gifta sedan 2009.

– Elitidrott är en ung man eller kvinnas karriär, allt har sin tid och jag längtar inte tillbaka. Det här växte fram under åren efter min karriär och är något som både är jättekul att jobba med och som gör att man kan sova gott om natten. Jag brinner minst lika mycket för det här som jag gjorde för hockeykarriären, säger han till Breakit.

Annons