Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

Skådespelarnas tragiska öden – efter Mistrals dotter

17 maj, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Mistrals dotter
Miniserien Mistrals dotter blev en stor succé på 80-talet, med publik över hela världen.
Men efter framgångarna drabbades flera av skådespelarna av tunga tragedier.
Så här har det gått för Mistrals dotter-stjärnorna!
Annons
80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar påBrand logo
80-talets största artister – som vi fortfarande lyssnar på

Lee Remick – Katherine ”Kate” Browning

Lee Remick – Katherine ”Kate” Browning
Foto: ITV/REX

Lee Remick slog igenom dansös redan på 50-talet, och i Hollywood ville man lansera henne som ”USA:s svar på Brigitte Bardot”. Hon gjorde många olika filmer under karriären, men rollen som Kate Browning i Mistrals dotter var en av hennes allra sista. 1989 diagnostiserades hon med njurcancer, en sjukdom som kostade henne livet två år senare – bara 55 år gammal.

Annons

Stefani Powers –Magali ”Maggy” Lunel

Stefani Powers –Magali ”Maggy” Lunel
Foto: Associated Film Distribution/ Courtesy: Everett Collection

Stefani Powers är kanske mest känd för rollen som Jennifer Hart i Hart to hart, som hon fått en rad nomineringar för på både Emmy-galan och Golden globe. I Mistrals dotter spelade hon musan Maggy, som inspirerar Julien Mistral, och vars liv tittarna sedan fick följa i miniserien.

Innan Stefani fick rollen som Maggy levde hon med skådespelaren William Holden – fram till hans plötsliga död 1981. William slog i huvudet i en bordskant och avled av skadorna.

Annons

Stefani Powers fick 2008 veta att hon hade drabbats av lungcancer, och fick operera bort delar av sin lunga samma månad som hennes mamma gick bort i en lunginflammation.

Stacy Keach – Julien Mistral

Stacy Keach – Julien Mistral
Foto: Steve Krantz Prod. / Courtesy: Everett Collection.

Hollywood-stjärnan Stacy Keach ha ett långt och digert cv, och yngre tittare förknippar honom nog mest med serier som Prison break och Two and a half men. Men 1984 spelade han konstnären Julien Mistral i den omtyckta miniserien.

Samma år som serien sändes hamnade Stacy dock i klammeri med rättvisan. Han greps på Heathrow flygplats i London för att ha smugglat kokain, och fick sitta sex månader i Readings fängelse. Tiden i fängelset gjorde att Stacy blev religiös och konverterade till katolicismen.

Annons

Robert Urich – Jason Darcy

Robert Urich – Jason Darcy
Foto: Kobal/REX

Robert Urich var en riktigt flitig tv-skådespelare – under sin 30-åriga karriär var han med i 15 olika tv-serier. Förutom Mistrals dotter var han med i serier som S.W.A.T. och Vegas, och har spelat på Broadway i musikalen Chicago. 1996 diagnostiserades han med en ovanlig cancerform, men vägrade sluta arbeta under behandlingen. Efter några år i remission upptäckte läkarna att cancern hade kommit tillbaka, och 2002 gick Urich bort. Precis som Lee Remick blev han bara 55 år.

Orginalrollerna i Dallas- då och nuBrand logo
Orginalrollerna i Dallas- då och nu
Annons