Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Modern Talking gjorde succé – så ser de ut nu

19 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Den tyska musikduon Modern Talking tog hela världen med storm, och har sålt över 120 miljoner album.
Men deras framgångsrika karriär har också kantats av bråk och samarbetssvårigheter.
Så här ser Modern Talking-artisterna ut i dag!
Annons
Video: Kändisarna med de mest spektakulära 80-talshåren – så ser de ut i dagBrand logo
Video: Kändisarna med de mest spektakulära 80-talshåren – så ser de ut i dag

Den tyska musikduon Modern Talking behöver ingen vidare introduktion, i alla fall inte för de som var tonåringar på mitten av 80-talet. Bestående av sångaren Thomas Anders, vars egentliga namn var Bernd Weidung, och producenten Dieter Bohlen, bildades Modern Talking i Tyskland 1984. De fick snart en stor hit med eurodisco-låten You're my heart, you're my soul, och följde sedan upp sina framgångar med låtar som Cheri, cheri lady, You can win if you want och Brother Louie.

Annons
Modern Talking på 80-talest storhetstid.

Modern Talking släppte två album på mitten av 1980-talet, och rönte stora framgångar både i hemlandet, Europa och ute i världen. Men 1987 splittrades duon och gick skilda vägar. Anders startade en mindre framgångsrik solokarriär, medan Bohlen främst producerade åt andra artister.

Det dröjde 11 år innan de två jobbade tillsammans igen. Då släppte de nya versioner av sina gamla hits, och gjorde återigen succé. Sedan följde album med nya låtar och remixer, men 2003 splittrades gruppen på nytt – samarbetsproblem och bråk gjorde att de inte kunde fortsätta jobba med varandra.

Annons
Modern talking återförenades 1998.

Så ser Modern Talking-stjärnorna ut nu

Samarbetsproblemen till trots har Modern Talking haft sådana internationella framgångar att de är Tysklands bäst säljande musikgrupp någonsin. När de splittrades för andra gången hade de sålt så många som 120 miljoner skivor världen över.

Men vad gör medlemmarna i Modern Talking i dag, och hur ser de ut? Thomas Anders tog efter den andra splittringen åter upp sin solokarriär, och har främst fortsatt vara känd i hemlandet Tyskland – men också fått listettor i Tyskland. De senaste åren har han valt att börja sjunga på tyska i stället för engelska.

Annons
Så här ser Thomas Anders ut nu.

Dieter Bohlen har blivit en tv-stjärna i Tyskland, och varit jurymedlem i den tyska versionen av IdolDeutschland sucht den Superstar, ofta förkortat DSDS.

Dieter Bohlen i september 2022.
Annons
Se också: 5 klassiska 80-talsserier vi minnsBrand logo
Se också: 5 klassiska 80-talsserier vi minns
Annons