Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Mojje fick hjärtinfarkt i Let's dance – så ändrades livet

17 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPONTUS LUNDAHL / TT /
Barnprogramledaren Mojje Milacki, då Johansson, tävlade i Let's dance 2009 när han plötsligt drabbades av en hjärtinfarkt – mitt i direktsändning.
Men det skulle dröja flera timmar innan han upptäckte vad det var.
– När de tog EKG så skickade de mig raka vägen till Karolinska sjukhuset i helikopter för operation, säger han till Hjärt- och lungfonden.
Annons
Video: Här är det enkla knepet som skyddar ditt hjärtaBrand logo
Video: Här är det enkla knepet som skyddar ditt hjärta

Det var 2009 som Nicke och Mojje-profilen Morgan ”Mojje” Milacki, då Johansson, var med och tävlade i populära dansprogrammet Let's dance på TV4. Den då 36-åriga barnprogramledaren hade länge stått på scen och synts i tv-rutan, och att dansa i olika shownummer på bästa sändningstid var inget konstigt för honom.

Men under en repetition mitt i veckan fick han en hemsk smärta i bröstet och svårt att andas. Tv-profilen åkte akut till sjukhuset, men när EKG-apparaten inte fungerade skickade han hem med astmaspray. Medicinen gjorde dock att allt bara kändes värre.

– Under tävlingen två dagar senare hände det igen. Jag fick otroligt ont mitt i bröstet. Det kändes som att en elefant stod på mig och vägrade att kliva av. Så fort röda lampan på kameran hade slocknat så föll jag ihop, har Mojje berättat för Hjärt- och lungfonden.

Annons

Opererades akut för hjärtinfarkt

Läkaren på plats i tv-studion trodde att det kunde röra sig om panikångest. Efter tävlingen flögs Mojje hem till Gotland, där han ringde en psykolog när smärtan i bröstet inte släppte.

– Psykologen uppmanade mig att åka till akuten igen och när de tog EKG så skickade de mig raka vägen till Karolinska sjukhuset i helikopter för operation. Jag hade fått en propp i ett av hjärtats kärl som stoppade upp blodet och de var tvungna att spränga den proppen.

Efter operationen lade Mojje om sitt liv, och i dag tänker han mer på sin fysiska hälsa. Att han drabbades av hjärtinfarten har också gjort att hans pappa själv sett över sitt höga blodtryck, och sänkt det.

– Jag bär på en helt annan rädsla idag än före hjärtinfarkten och tänker på det varje dag. Många av oss servar nog oftare bilen än våra kroppar, men idag försöker jag leva annorlunda och ta hand om mig bättre och undvika stressiga situationer, har Mojje sagt till Hjärt- och lungfonden.

Mojje ändrade sitt liv efter hjärtinfarkten.
Se också: Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s danceBrand logo
Se också: Kändisparen som gjort slut i samband med Let’s dance
Annons