Svennis och Nancy Dell'Olio.
Ulrika Jonsson – 5 saker du inte visste om kändisen
0:51

Efter reklamen: Ulrika Jonsson – 5 saker du inte visste om kändisen

(0:51)

Slå på ljud

Nancy Dell'Olio, 61, är en italiensk-amerikansk advokat, som under några år var en av världens mest omskrivna personer – på grund av svenska fotbollstränaren Sven-Göran ”Svennis” Eriksson.

Nancy och Svennis träffades 1998 i Italien, när den svenska fotbollsprofilen var tränare för den italienska klubben Lazio, och de två inledde sin relation sex månader senare. När Svennis flyttade till England för uppdraget som förbundskapten för det engelska landslaget följde Nancy med.

Men trots att paret höll ihop i ett decennium var relationen minst sagt ansträngd under många år. I sin självbiografi Svennis: Min historia skriver Sven-Göran Eriksson att parets relation var ansträngd redan 2001 när de flyttade till England.

Mona Seilitz stora sorg i livet – fram till sin död

"Jag kände inga skuldkänslor över Nancy. Hon bodde i mitt hus, men vi var inte gifta och jag älskade henne inte. Sen fick folk tycka vad de ville om det. Jag ångrade ingenting", skriver han i boken.

Svennis och Nancy Dell'Olio.

Sven-Göran Eriksson och Nancy Dell'Olio 2002.

Foto: ANDY BUTTERTON

Nancy Dell'Olio och Svennis inte vänner i dag

Under åren i England hade Svennis flera minst sagt uppmärksammade otrohetsaffärer, där den mest uppmärksammade var den med svenska Ulrika Jonsson, en omtyckt tv-profil i England. Han var också otrogen med skådespelaren Faria Alam.

Trots affärerna höll Nancy och Svennis ihop i flera år till. Det var först 2007 som relationen tog slut för gott, och sedan dess har de inga goda ord att säga om varandra.

– Tyvärr är Sven och jag inte vänner. Jag kommer inte bli cynisk gällande alla män bara på grund av honom. Bara för att en man har varit otrogen betyder det inte att nästa också kommer vara det, har Nancy Dell'Olio sagt i intervjuer.

Så lever Nancy Dell'Olio efter uppbrottet

Sedan uppbrottet från Svennis har Nancy knappast försvunnit bort från rampljuset. Hon har släppt biografin My beautiful game, var med i brittiska versionen av Let's dance – Strictly come dancing – och haft en enmansshow. Under 2022 har hon också synts i Celebrity masterchef i England.

Nancy har dejtat flera profilerade män, bland annat den 23 år yngre italienaren Flavio Nappi.

– Generellt sett har män mellan 30 och 40 ett mindre emotionellt bagage. De har fått sitt hjärta krossat färre gånger, haft färre motgångar vilket betyder att de är mindre cyniska, har hon sagt om att dejta yngre män.

Nancy Dell'Olio 2019.

Nancy Dell'Olio 2019.

Foto: Joanne Davidson
Mest läst