Se också: 5 av de bästa reunionbilderna från våra favoritserier och filmer
1:27

Efter reklamen: Se också: 5 av de bästa reunionbilderna från våra favoritserier och filmer

(1:27)

Slå på ljud

Patrick Dempsey slog igenom redan på 1980-talet, när han var den unga hjärtekrossaren i filmer som Can't buy me love och Loverboy. Efter sitt stora genombrott var det främst tv och mindre filmer som gällde för den amerikanska skådespelaren under 1990-talet.

Under 2000-talet fick han huvudroller i filmer som Förtrollad och Sweet home Alabama – men det var med rollen som Derek ”McDreamy” Shepard i sjukhusserien Grey's anatomy som skådespelarens karriär tog ordentlig fart. Han blev nu känd över hela världen som den stiliga hjärnkirurgen som var huvudpersonen Meredith Greys stora kärlek, och blev enormt populär.

Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dag

Serien fortsätter sändas och är inne på sin 18:e säsong, men de senaste sju säsongerna har de fått vara utan Patrick Dempsey och hans McDreamy-karaktär. Efter att skådespelaren hamnade i bråk både med sin motspelare Ellen Pompeo och med seriens skapare Shonda Rhimes skrevs han ut ur serien. Eftersom Derek och Meredith hade barn tillsammans i serien fick Dempseys karaktär till slut dö i en bilolycka.

Patrick Dempsey spelade Derek Shepard i Grey's anatomy-

Rights Managed

– Jag tror inte det fanns något sätt för honom att lämna utan att han dog. Han och Meredith var ett par med ett sådant otroligt band, det hade varit helt orealistiskt om han lämnade sina barn, sa producenten Stacy McKee då.

Skilde sig nästan från frun

2015 var inget enkelt år för Patrick Dempsey. I januari gick han och hustrun sedan 1999, Jill, ut med att de skulle skilja sig, efter 16 år tillsammans. Men paret skilde sig aldrig, utan kunde med tiden hitta tillbaka till varandra. Dempsey har efter det berättat om det ”läskiga” uppbrottet, och hans kamp för att de skulle fortsätta vara gifta.

– Vårt äktenskap var inte något jag var beredd att släppa. Jag tyckte inte att vi hade gjort jobbet. Och vi ville båda få det att fungera. Det var så det började. Det är alltid upprivande när du kanske ska splittra familje ellr har en stor del av ditt liv som är på väg att ta slut, sa han till People.

– Jag lärde mig att prioritera. Vår relation behövde vara prio. Jag var inte beredd att släppa henne, och hon var inte heller det. Vi ville båda slåss för det.

Visar upp nya ändringen

Efter att ha lämnat Grey's anatomy 2015 försvann Patrick Dempsey en de från rampljuset. Han har inte gjort några särskilt omtalade roller, och har i stället fokuserat på bilracing, som är ett annat stort intresse för skådespelaren.

Superstjärnan Cher om att bli gråhårig i Hollywood: ”Jag vägrar”

Men nu är han tillbaka med en uppföljare till Förtrollad, och när filmen nyligen presenterades på Disney-konventet D23 Expo så visade han upp en helt ny look - 56-åringen har nämligen blivit vithårig. Dempsey har alltid varit känd för sitt vackra hårman med tjockt och mörkt hår, så förvandlingen förvånade många.

– Jag älskar det, det är jättebra. Det är roligt att göra något annorlunda. Tyvärr, eller turligt nog, så är jag känd för mitt hår. Så det här har verkligen engagerat många människor, de vet inte hur de ska hantera det. Antingen älskar de det, eller så hatar de det.

Patrick Dempsey visade upp sitt nya hår.

MARIO ANZUONI
Se också: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar
1:20

Efter reklamen: Se också: Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar

(1:20)

Slå på ljud