Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Paul McCartneys sista samtal med John Lennon – oväntade orden

04 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Paul McCartney som gammal, och som ung med John Lennon.
Tillsammans låg de bakom ett av världens mest framgångsrika band någonsin – men Paul McCartney och John Lennon hade en minst sagt komplicerad relation.
Efter år av fejder och bråk hittade vännerna tillbaka till varandra kort före John Lennons allt för tidiga död.
Här berättar Paul McCartney om sitt sista samtal med vännen John, och det minst sagt oväntade samtalsämnet som avhandlades.
Annons
8 kändisbråk som sträckts sig över decennierBrand logo
8 kändisbråk som sträckts sig över decennier

John Lennon och Paul McCartney var bara 16 respektive 15 år gamla när de först träffades och blev vänner i hemstaden Liverpool genom sitt stora musikintresse. Så småningom kom de att bilda vad som skulle bli världens största band genom tiderna – The Beatles. Tillsammans med bandkollegorna George Harrisson och Ringo Starr tog de över hela världen med sina poppiga hits och banbrytande låtskriveri.

Men trots de enorma framgångarna lyckades bandet inte hålla sams – och framför allt var det kanske barndomsvännerna Paul och John som kom i luven på varandra. Efter splittringen av bandet 1970 kritiserade John Lennon Paul McCartneys soloprojekt, medan Paul riktade kängor mot John i sina låttexter.

Oväntade sista samtalet mellan John och Paul

Med tiden började dock de forna vännerna att hitta tillbaka till varandra. Innan John Lennon sköts ihjäl vid bara 40 års ålder 1980 hade han och Paul McCartney fått tillbaka vänskapen de en gång haft, och börjat höras om vardagliga saker. Så pass vardagliga saker att Paul McCartneys och John Lennons allra sista telefonsamtal handlade om... bröd.

The Beatles.
The Beatles förblir ett av världens genom tiderna största band.

I en intervju med Howard Stern har Paul McCartney berättat hur det sista telefonsamtalet med John Lennon handlade om att just baka bröd, något de båda hade som hobby.

Annons

– Jag ringde John och jag bakade bröd och blev ganska bra på det. Så när jag hörde att också John gjorde det var det fantastiskt! Vi kunde bara prata om något så vanligt, har Paul McCartney berättat, enligt Gold Radio UK.

– Det var bara två killar som pratade om, ’ja, jag vet inte. Lämnar du degen över natten eller vad gör du?’. Och någon säger: ’Ja, jag lämnar det över natten i en skåp”. Det var riktigt trevligt och jag var så glad att vi kom tillbaka till det förhållandet som vi alltid hade haft sen när vi var unga.

Annons