Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Prinsessan Sofias ex-partner Gregory – nu berättar han

15 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, SVT.
Innan prinsessan Sofia gifte sig med prins Carl Philip levde hon ett händelserikt liv som tv-profil och modell.
Bland annat syntes Sofia Hellqvist i Paradise hotel 2005, där hon var par med Gregory Nanderöd.
Nu berättar han sanningen om tiden inne i realityhuset.
Annons
Video: Prinsessan Sofia - stilresan genom årenBrand logo
Video: Prinsessan Sofia - stilresan genom åren

Det var 2010 som det blev offentligt att prins Carl Philip hade inlett en relation med Sofia Hellqvist. Paret var stormkära och förlovade sig efter fyra år tillsammans. 2015 gifte de sig och Sofia blev prinsessan Sofia med hela svenska folket. I dag har prinsparet tre barn tillsammans – prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian.

Men innan Sofia Hellqvist blev prinsessan Sofia så var hon en omskriven realityprofil, modell och partyprisse som ofta syntes ute i vimlet. De flesta såg nog Sofia Hellqvist för första gången när hon var med i Paradise hotel på TV4 2005. I programmet parades hon ihop med Gregory Nanderöd, och de två spelade tillsammans.

Annons

Om Sofia och Gregory hade något mer än en vänskapsrelation i eller efter programmet förtäljer inte historien, men i programmet delade de två rum och var partners. De sågs även tillsammans ute i vimlet hemma i Sverige igen, perioden efter tv-programmet hade sänts, men verkade sedan glida ifrån varandra.

Gregory Nanderöd i Paradise hotel 2005.

Nu sänder SVT programserien Den svenska dokusåpan, där de går igenom de olika svenska dokusåpaserierna som har väckt uppmärksamhet genom åren. I det femte avsnittet är det Paradise hotel som genomlyses. Bland andra deltagare, och som den enda från säsongen 2005, är Gregory Nanderöd med och berättar om hur det egentligen var att spela in programmet i Mexiko.

Annons

Gregorys ord om inspelningarna med Sofia

Gregory berättar om förväntningarna han kände inför programmet, och som man kan tänka sig att Sofia och de andra deltagarna delade.

– Det var faktiskt en väldigt häftig känsla. Man var 23 år, flyger över New Mexico. Det byggdes upp en väldig spänning. Man hade hört att Arnold Schwarzenegger hade hyrt hotellet och så, säger han i SVT-programmet.

Gregory minns också att det inte dröjde länge förrän han och de andra deltagarna började glömma bort att de filmades hela tiden.

– Alla blev väldigt bekväma med kamerorna väldigt fort, säger Gregory Nanderöd.

Prinsessan Sofia 2022.

I dag arbetar Gregory Nanderöd som snickare och har tre barn. Han har ingen kontakt med prinessan Sofia i dag.

Se också: Kungligheternas vackra förlovningsringar – historien bakomBrand logo
Se också: Kungligheternas vackra förlovningsringar – historien bakom
Annons