Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Stina Joelsson tävlade i Idol – så lever hon nu

16 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Det var 2004, och 20-åriga småbarnsmamman Stina Joelsson blev Idol-Stina med hela svenska folket.
Men efter framgångarna i TV4-programmet – och en relation med en jurymedlem – lämnade Stina rampljuset.
– Hade vi träffats något annat sammanhang hade vi kanske inte hamnat i ett förhållande, har Stina Joelsson sagt till P4 Kronoberg.
Annons
Så gick det sen för vinnarna vi minns i IdolBrand logo
Så gick det sen för vinnarna vi minns i Idol

När Idol kom till Sverige och den första säsongen sändes i TV4 2004 visste ingen riktigt hur programmet skulle bli i Sverige, eller hur deltagarna skulle tas emot av tittarna. Premiärsäsongen har gett oss stjärnor som både Darin och Loreen – men de var inte de enda som blev kända när programmet sändes på tv.

Många minns nog också Stina Joelsson, den kaxiga 20-åringen som kom femma i programmet. Stina väckte uppmärksamhet för att hon vågade stå upp mot juryn.

Men trots att hon stod på sig och vågade säga vad hon tyckte mer än många andra i programmet, så betyder det inte att hon inte påverkades av kritiken hon fick. 2015 gjorde Stina en intervju i P4 Kronoberg, och berättade om den omtumlande tiden.

Annons

– Jag lärde känna mig själv på ett helt annat sätt, och blev osäker. Alla hade helt plötsligt en åsikt om vem man var och vad man gjorde, hur man sjöng då och hur man var som förälder, och hur man var som vän.

Nyss 18 år fyllda blev Stina Joelsson nämligen förälder, när hon födde dottern Wasanthi. Att vara ung småbarnsmamma samtidigt som hon blev känd och tävlade i ett krävande program var inte enkelt, men gick att lösa med hjälp från Stinas föräldrar och TV4.

– Det var svårt på ett sätt givetvis. Vi hade varannan vecka, jag och hennes pappa. Så varannan vecka hade min mamma och pappa, Tage och Margareta, hand om henne, Wasanthi, och åkte upp till Stockholm och var där uppe. Vi fick tillgång till ett hotellrum som var bekostat av TV4. Så hon var där uppe, och när det var dags att lämnas över till pappa åkte de hem med henne, berättade Stina Joelsson 2015.

Stina Joelsson var 20 år och tävlade i Idol 2004.

Så lever Stina Joelsson nu

Minst lika uppmärksammad som hennes medverkan i programmet blev efterspelet – när Stina blev tillsammans med jurymedlemmen Daniel Breitholtz. De två började inte dejta förrän säsongen var över, men Stina menar att det var Idol-erfarenheten som gjorde att de blev tillsammans överhuvudtaget.

– Det är svårt att säga i dag. Det var så mycket runtomkring, det var hela situationen. Daniel är jättemysig och snäll på alla sätt och vis, men hade vi träffats något annat sammanhang hade vi kanske inte hamnat i ett förhållande, berättade hon i P4 Kronoberg.

När relationen tog slut 2006 lämnade Stina rampljuset. I dag bor hon i Växjö och arbetar som projektinköpare. Hon har dock inte lämnat det kreativa bakom sig, och har både skådespelat och haft coverband.

Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dagBrand logo
Idoldeltagarna då och nu – så ser de ut i dag

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons