Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmer
1:27

Efter reklamen: Robinson-skandalerna genom åren – som vi aldrig glömmer

(1:27)

Slå på ljud

Det var i den fjärde säsongen av dokusåpan Expedition: Robinson, år 2000, som Adnan Mzori blev en välkänd profil i Sverige. Som deltagare i den populära dokusåpan, som hade över två miljoner tittare varje vecka och vars final sågs av över fyra miljoner, blev han snabbt en kändis – trots att han fick lämna programmet ganska tidigt i säsongen på grund av att han mådde dåligt.

När han medverkade i Expedition: Robinson var han en 23-årig bartender med gott självförtroende, som på frågan vad som gör honom till en bra Robinson svarade:

– Jag är rättvis, schysst och lyssnar på andra människor.

I programmet tyckte Adnan också att han saknade dåliga sidor.

Hans Mosessons kroniska sjukdom – efter tiden som Ica-Stig

Dömdes till fängelse

Men efter medverkan i SVT-programmet tog Adnans liv en minst sagt drastisk vändning. I dag sitter han i fängelse, dömd till över 14 års fängelse för medhjälp till mord. Det var 18 år efter att ha varit med i Expedition: Robinson som den forna deltagaren återigen prydda löpsedlarna, men den här gången handlade det inte om pakter och bråk på Robinson-ön. I stället handlade det om hans medverkan till ett mord på en småbarnspappa.

Adnan och Ulrika Tejler 2000 i Expedition: Robinson.

Foto: Rickard Kilström

Efter att ha dömts till fängelse har det fortsatt gå utför för Adnan – inne i fängelset har han nämligen fortsatt begå brott. På anstalten har han både tagit stryptag på en kriminalvårdare och huggit en annan fånge med rakblad. Efter det har hans fängelsedom utökats med tre år.

Johnny Cash tragiska död efter hustruns bortgång

”De psykopatiska personlighetsdragen (...) bedöms vara uppfyllda till den högsta nivån”, står det i en handling som Expressen har tagit del av.

Mest läst