Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så gick det för stjärnorna i New kids on the block

06 feb, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
New kids on the block var ett av de största pojkbanden under början av 90-talet, och de fem killarna rönte stora framgångar över hela världen.
Men bakom kulisserna var det inte bara guld och gröna skogar – när en medlem tvingades dölja sin sexualitet och led av panikångest.
Så här har det gått för medlemmarna i New kids on the block.
Annons
5 bevis på att alla kändisar såg ballare ut på 90-taletBrand logo
5 bevis på att alla kändisar såg ballare ut på 90-talet

I slutet av 80-talet och början av 90-talet var New kids on the block ett av de allra största pojkbanden, och miljontals tonårstjejer följde slaviskt de fem medlemmarna – Donnie Wahlberg, Joey McIntyre, Danny Wood och bröderna Jonathan och Jordan Knight.

New kids on the block 1989.
New kids on the block 1989.

Bandet har faktiskt fortfarande en aktiv karriär och spelar för arenor runt om i världen, efter att ha återförenats igen 2008, men mycket har hunnit hända genom åren.

Annons

Men hur ser medlemmarna ut i dag, och hur har det gått för dem? Här är svaren!

New kids on the block 2021.
Hela bandet på AMA-galan 2021.

Donnie Wahlberg

Storebrodern till Hollywoodstjärnan Mark Wahlberg, Donnie Wahlberg, var bandets mest framstående medlem. När bandet först lades ner 1994 blev Donnie skådespelare, och hade bland annat fortfarande en roll i tv-serien Blue bloods.

Donnie är också entreprenör, och driver hamburgerkedjan Wahlburgers tillsammans med sina bröder Mark och Paul. Kedjan fick sin start i Boston, men finns numera i flera städer i USA, Kanada och även Tyskland.

Sedan 2014 är Donnie Wahlberg gift med modellen Jenny McCarthy, och bonuspappa till hennes son från ett tidigare äktenskap. Donnie har också tre egna barn från sitt första äktenskap.

Annons
Donnie Wahlberg.

Joey McIntyre

Joey McIntyre ville inte släppa musikkarriären efter New kids on the block-karriär, och blev i stället musikalstjärna på Broadway, där han haft en rad stora roller genom åren.

Artisten är gift med hustrun Barrett McIntyre som han har tre barn tillsammans med – Griffin, Rhys och Kira. Griffin har gått i sin pappas fotspår och spelar i Netflix-serien Country comfort. Sonen Rhys har dock haft en svårare start i livet, då han föddes med extremt nedsatt hörsel.

– Det kändes som att man höll andan. Och den känslan höll i sig i några dagar, innan man lärde sig vad det innebar, har Joey berättat.

Annons
Joey McIntyre med sonen Griffin.

Danny Wood

Sångaren Danny Wood har hållit sig kvar i rampljuset, men startade ingen solokarriär som artist. I stället var det en Youtube-kanal han satsade sina krafter på. På kanalen The wood works tar han upp allt från mat och hälsa till innehåll med sina följare och fans. Att han tycker om att laga mat är uppenbart för alla fans som följer honom på sociala medier, och han delar gärna med sig av sina recept.

Danny Wood.

Jonathan Knight

Jonathan Knight kom med i bandet tillsammans med sin bror Jordan, men till skillnad från honom och de andra medlemmarna bar han länge på en hemlighet – att han var homosexuell. När bandets manager upptäckte Jonathans sexualitet varnade han honom för att det kunde bli slutet på allas karriär.

Annons

– Han tog mig åt sidan och sa ”om någon får reda på detta är din karriär över, New kids karriär är över, min karriär är över. Sony kommer förlora pengar”. Det var bara så mycket press. När jag ser tillbaka på det så var det hård press att sätta på någon som precis håller på att lära känna världen, har Jonathan Knight sagt.

Artisten led också av svår panikångest, och när bandet lade ner först 1994 var han deprimerad i flera år, och lämnade knappt sängen.

– Mellan 1994 och 1997 gjorde jag ingenting. Jag sov och sov och sov. Om jag var vaken behövde jag hantera saker. För att undvika det så stannade jag bara i sängen i stället. Man går också igenom hela grejen med ”jag är konstig eller jag är onormal”, och det gjorde att självkänslan bara krympte ännu mer, har han sagt.

Jonathan kämpar fortfarande med panikångest, och 2013 bad han fans om ursäkt efter att ha behövt lämna scenen under ett framträdande.

Annons

Sedan 2011 är Jonathan Knight öppet homosexuell, och 2016 förlovade han sig med sin partner sedan många år, Harley Rodriguez. De skulle ha gift sig 2021, men valde att vänta på grund av pandemin.

Jonathan Knight.

Jordan Knight

Jordan Knight är, till skillnad från sin storebror, redan gift. Han och frun Evelyn har barnen Eric och Dante tillsammans, och han har varit noga med att vara en hemmapappa under barnens uppväxt.

– Jag är en hockeypappa. Eller i dag är jag faktiskt en basketpappa. jag går upp med barnen, klär på dem, tar dem till skolan. Allt det fina, roliga. Det är vad livet handlar om, de små ögonblicken, har han sagt.

Jordan Knight.

Källa: The List, CNN.

Annons