Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Så lever dansbandsprofilen Kjell Roos i dag

10 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografLizzie Larsson/TT, Magnus Gotander/TT
Det har gått drygt 20 år sedan dansbandsprofilerna Kjell Roos och Kikki Danielssons skilsmässa.
Hon har florerat mycket i media sedan dess, men han har tagit ett kliv tillbaka från rampljuset.
Hur lever Kjell Roos i dag?
Annons
Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talsparBrand logo
Fem favoriter från Femina – Nostalgispecial – 80-talspar

År 1969 startade Kjell Roos dansbandet som senare skulle bli känt som Roosarna, tillsammans med sina två bröder Anders och Sven-Åke. Bandet nådde stora framgångar på 70-talet och när countrysångaren Kikki Danielsson anslöt till bandet 1982 var den verklige succén ett faktum.

I dansbandets låtskatt hittar vi hits så som Vet du vad jag vet, Hem till Norden, Ett hus med många rum och Kärlekens vindar, varav samtliga också tagit sig in på Svensktoppen.

Under åren var det mycket skriverier om Kjells äktenskap med och sedermera skilsmässa från Kikki. Hon har tagit mycket plats i media och talat ut om relationen till exmaken, men Kjell har valt en annan väg och dragit sig tillbaka från rampljuset. Hur lever han i dag?

Annons

Skilsmässan mellan Kjell Roos och Kikki Danielsson

Kjell Roos och Kikki Danielsson gifte sig år 1984. Under äktenskapet blev de lyckliga föräldrar till två gemensamma barn; dottern Emma Roos och sonen Viktor Roos.

1999 åkte Kikki fast för rattfylla och det blev känt att hon kämpade med en alkoholproblematik, som också påverkat äktenskapet. Samma år gick makarna isär under uppmärksammat mediepådrag.

– Min man kunde säga ”har du festat nu igen?”, men det var ju så långt ifrån fest man någonsin kan komma. Allt var bara en tragedi, berättade hon när hon medverkade i underhållningsprogrammet Så mycket bättre år 2017.

Kikki slutade turnera med Roosarna efter uppbrottet, men återförenades med bandet år 2003. Året därpå åkte hon fast för ännu en rattfylla, efter vilken hon förlorade kontakten med barnen. I dag har hon varit nykter i drygt tio år och har fin kontakt med både barn och barnbarn.

Kikki Danielsson och Kjell Roos poserar för med de gemensamma barnen; dottern Emma Roos och sonen Viktor Roos.
Kikki Danielsson och Kjell Roos poserar för med de gemensamma barnen; dottern Emma Roos och sonen Viktor Roos. Okänt fotodatum.

Så lever dansbandsprofilen Kjell Roos i dag

När makarna gifte sig 1984 flyttade Kikki till Kjell i Bollnäs. Han bor kvar i Bollnäs kommun, i tätorten Arbrå, även i dag. Enligt uppgifter som Femina tagit del av.

Annons

Han är folkbokförd på samma adress sedan år 2000, ett kedjehus som mäter en boarea på 108 kvadratmeter. På adressen är även en 47-årig kvinna skriven.

Kjell sitter som styrelseledamot i tre bolag, varav ett är Kjell Roos Turné AB.

Bollnäsbon Kjell är djupt engagerad i det Gävlebaserade hockeylaget Brynäs IF, för vilket Börje Salming spelade en gång i tiden.

Dansbandsikonen har som sagt tagit ett kliv tillbaka ut ur rampljuset och gör sällan intervjuer med media, men kikar man in på Kjells Twitterkonto är det tydligt att hjärtat klappar hårt för Brynäs, även om han mest tycks uttrycka sin frustration över när det går lite sämre för laget.

Hans senaste Twitteruppdatering är från den 23 oktober 2021:

Se också: Merja Haanpää om deltagandet i Hotell RomantikBrand logo
Se också: Merja Haanpää om deltagandet i Hotell Romantik

Relationen med exhustrun Kikki Danielsson

När exhustrun Kikki gästade Morgonpasset i P3 år 2019, lät hon meddela att relationen med exmaken är mycket god efter skilsmässan, och sedan hon blev nykter.

– En del kan inte sitta i samma rum bara för att dom är skilda, berättade Kikki i radioprogrammet. Hon fortsatte:

– Vi samlas varje jul hos min dotter och varje födelsedag hemma hos den som fyller år.

Kikki Danielsson och exmaken Kjell Roos på turné under dansbandet Roosarnas storhetstid 1996.
Kikki Danielsson och exmaken Kjell Roos på turné under dansbandet Roosarnas storhetstid 1996.

Kikki har levt som singel sedan uppbrottet från exmaken Kjell, vilket hon berättat öppenhjärtigt om i flertalet intervjuer över de senaste åren. Kjells relationsstatus däremot förblir ett okommenterat mysterium.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons