Gösta och Marie-Louise Ekman – parets makalösa kärlekssaga
0:57

Efter reklamen: Gösta och Marie-Louise Ekman – parets makalösa kärlekssaga

(0:57)

Slå på ljud

Året var 1955 när kapellmästaren och saxofonisten Ingmar Nordström bildade den självbetitlade dansbandsorkestern Ingmar Nordströms i Växjö. Under många år fyllde de svenska folkparkerna med svängig dansmusik.

Orkestern hade sin storhetstid under under 70- och 80-talet, och har gett oss många stora hits, så som bland annat Gösta Gigolo, Dansa Dansa och Rara underbara Katarina. Innan de upplöstes år 1991 hann de dessutom släppa 18 Saxparty-album, vars namn är en ordlek som anspelar på något annat än saxofonistens instrument.

Hur lever bandets upphovsman och frontfigur i dag?

I en intervju med Aftonbladet från 2021, i samband med dansbandsikonens 90-årsdag, berättar Ingmar om hälsan – och om hur det var att träffa kärleken som 85 års ålder, efter att ha förlorat sin livspartner.

Monica Zetterlund vädjade för sitt liv – sista orden: ”Vill inte dö”

Ingmar Nordström glädjande hälsobesked – efter cancern

Även efter att orkestern Ingmar Nordströms tagit farväl av publiken, fortsatte Ingmar sin musikaliska karriär. År 1992 började han sjunga i kyrkor och sedan drygt tio år tillbaka har han spelat i storband på Cinderellafärjor.

Saxofonisten, som fyller 92 år i sommar, berättade för tidningen att han kommer att hålla på, så länge kroppen tillåter honom.

– Jag är lyckligt lottad och har en god hälsa. Fram till jag var 82 år var jag kärnfrisk, men sedan fick jag cancer i urinblåsan... Men det har fixats till! Jag är överlycklig för det och för att jag kan fortsätta spela på mina instrument.

Någon stor 90-årsfest blev det dessvärre inte för ikonen då han fyllde jämt mitt under brinnande pandemi. Annars brukar han slå på stort med stor fest och omkring 100 gäster.

Ingmar Nordström fick äran att ta emot H.M. Konungens medalj, 8:e storleken i högblått band, av kung Carl Gustaf och drottning Silvia vid en ceremoni på Stockholms slott för tre år sedan.

Ingmar Nordström fick äran att ta emot H.M. Konungens medalj, 8:e storleken i högblått band, av kung Carl Gustaf och drottning Silvia vid en ceremoni på Stockholms slott för tre år sedan.

Jonas Ekströmer/TT

Sten & Stanley-Sten Nilsson om barnlösheten med hustrun Ulla

Dansbandsikonens tuffa tragedi – förlorade livspartnern Kerstin

Ingmar Nordström levde tidigare med kärleken och livspartnern Kerstin. När hon drabbades av frontallobsdemens, fanns han vid hennes sida och tog han om henne under flera års tid.

Efter en stroke blev hon snabbt sämre innan hon till sist lämnade jordelivet och Ingmar.

– Hon var sjuk i sju år. Det var fruktansvärt att se en människa försvinna även om hon fysiskt fanns där. Hon fick sedan en stroke och blev totalförlamad och de sista åren låg hon helt hjälplös. Jag gick till henne varje dag vid lunch och matade henne. Det var en hemsk tid. Jag var ledsen när jag gick dit och ännu mer ledsen när jag gick därifrån, förklarade han under intervjun med tidningen.

Ingmar Nordström och hustrun Kerstin, vid en middag 1992.

Charles Hammarsten/TT

Ingmar Nordström hittade kärleken igen vid 85 års ålder

Efter den tunga tragedin och förlusten av livspartnern, hittade Ingmar Nordström kärleken på nytt. Närmare bestämt vid 85 års ålder.

När dansbandsstjärnan pratade med Aftonbladet för mindre än två år sedan berättade han hur han och den 20 år yngre kärleken Ann-Marie hade träffats. Samt att de levde ihop som sambos.

– Vi träffades när jag spelade i domkyrkan där hon var med och på den vägen är det. Ann-Marie har också varit ett fantastiskt stöd under min sjukdomstid. Det är verkligen fantastiskt att få göra det på äldre dagar. Jag trodde aldrig kärleken skulle drabba mig igen och jag är så oerhört glad för att jag har Ann-Marie. Det kan inte bli bättre.

I dag är Ingmar och Ann-Marie fortsatt skrivna på samma adress i Växjö. De delar till och med samma efternamn nu för tiden.

Vilken lycka, det är ni båda värda!

Mest läst