Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Samuel Fröler har sex barn med två kvinnor – orden om pappalivet

23 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
25 år efter succén med Skärgårdsdoktorn är Samuel Fröler fortfarande en framgångsrik skådespelare.
Från två olika relationer har Fröler sex barn – tre som är vuxna, och tre som är yngre.
– Jag kommer själv från en stor familj och tänkte att jag skulle ha fem barn. Jag fick sex fantastiska barn, har skådespelaren sagt.
Annons
9 kändisar med ännu mer kända föräldrar du kanske inte visste omBrand logo
9 kändisar med ännu mer kända föräldrar du kanske inte visste om

Trots att det har gått 25 år sedan premiären för Skärgårdsdoktorn är det fortfarande många som förknippar skådespelaren Samuel Fröler med rollen som läkaren Johan Steen. Efter tre framgångsrika säsonger med SVT-serien gick Fröler vidare, och har sedan dess gjort rösten till Shrek, och spelat i serier som Modus och Innan vi dör. Han har också tävlat i På spåret två år tillsammans med sin gamla Skärgårdsdoktorn-kollega Ebba Hultqvist.

I Skärgårdsdoktorn var Samuel Fröler pappa till en dotter, men privat har han desto fler barn. Den numera 64-åriga skådespelaren var 29 år när han och exfrun Anna-Stina fick sonen Jakob tillsammans. Därefter fick paret barnen Amanda och August ganska tätt inpå.

Annons
Samuel Fröler med exfrun Anna-Stina och barnen Amanda, August och Jakob.

2003 valde Samuel Fröler och Anna-Stina att gå skilda vägar och skilja sig. Skådespelaren träffade sedan kärleken på nytt i 12 år yngre Susanne Johasson, som han också har tre barn med – Eira, Arvid och Malte.

Samuel Fröler med Susanne och barnen Eira, Arvid och Malte 2014.

Samuel Fröler om att bli pappa igen

Att bli pappa i två olika omgångar och få sammanlagt sex barn har förgyllt skådespelarens liv.

Annons
August Fröler med pappa Samuel 2018.

– Det är en fantastisk rikedom. Jag kommer själv från en stor familj och tänkte att jag skulle ha fem barn. Jag fick sex fantastiska barn! Inget av dem var egentligen planerat, vi har alltid tänkt: “Blir det så blir det.” Struktur är väl kanske inte min grej, sa Samuel Fröler i en intervju med Hemmets Journal.

Det kan såklart vara slitsamt att få barn igen när man passerat 45, men det har också sina fördelar menar Fröler.

– Man känner ju i kroppen att man inte blir yngre direkt. Men att bli pappa på äldre dar håller en ung. Man behåller nyfikenheten, barnasinnet, och för en skådespelare är ju de ingredienserna livsnödvändiga.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons