Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Sanningen bakom romansen mellan Daryl Hannah och John F Kennedy Jr

17 jan, 2021 
Under början av 90-talet var Hollywoodstjärnan Daryl Hannah och presidentsonen John F Kennedy Jr det hetaste paret i USA.
Men i samband med mamma Jackie Kennedys bortgång föll relationen isär – även om de försökte hålla fasaden uppe.
Här är sanningen om den omskrivna relationen.
Annons
Fem kändispar vi minnsBrand logo
Fem kändispar vi minns

President John F Kennedys äldsta son, John F Kennedy Jr och Hollywoodstjärnan Daryl Hannah träffades för första gången i början av 80-talet, när deras respektive familjer var på solsemester. John reagerade på att Daryl, som var fyllda 20, bar runt på en teddybjörn. Samtidigt kunde han inte låta bli att fascineras av blondinen, som bara några år senare skulle bli en av de mest eftertraktade kvinnorna i Hollywood efter rollen som sjöjungfru i Splash.

Det var dock inte förrän flera år senare, 1988, när de två träffades igen på Johns moster Lee Radziwills bröllop med regissören Herb Ross, som det flammade till mellan de två. Båda var dock upptagna i olika relationer – Daryl Hannah hade varit tillsammans med artisten Jackson Browne i tio år, medan Kennedy var ihop med skådespelaren Christina Haag sedan tre år tillbaka.

John F Kennedy Jr och Daryl Hannah blev ihop – och föll isär

De två började dock dejta, men valde att hålla det på en lättsam nivå i flera år – kanske just för att de hade så långa relationer i bagaget. Det var först 1992 som de två blev ett exklusivt par, och de inte träffade andra under tiden.

Annons

Men kärleken var dömd att ta slut. Med tiden blev John F Kennedy Jr allt mer irriterad på vad han upplevde som Daryl Hannahs självcentrering. En vän till John berättar för InStyle att medan Johns mamma Jackie Kennedy låg döende på sjukhus i New York 1994, så tvingade Daryl honom att vara i Los Angeles för att vara med på begravningen för en av hennes hundar. Hannah var dessutom sur på Kennedy för att han inte hade köpt en tillräckligt fin kista till hunden.

– Det gjorde honom upprörd. Och även efter att Jackie dött, så hade Daryl en annan hund som var sjuk. John var uppe i Martha’s Vineyard eller Hyannis Port med Daryl i telefon som pratade om sin hund hela tiden, och John är där i köket med sin vän Sasha Chermayeff, och han säger; ”Kan du fatta det här? Jag har precis förlorat min mamma och allt hon vill prata om är sin sjuka hund?”

Paret var alltid omsvärmade av fotografer.

John F Kennedy Jr fejkade relationen för media

Men även om Kennedy redan hade lämnat relationen så ville han hålla fasaden uppe – han ville inte att ett uppbrott skulle ta fokus från det faktum att Jackie Kennedy precis hade dött. Därför iscensatte han en dejt med rullskridskor med Daryl Hannah, som uppmärksammades i media. Senare 1994 gjorde de dock slut på riktigt.

Annons

Kanske hade också just mamma Jackie Kennedys åsikter om Daryl något med saken att göra också. Enligt uppgift ska Jackie aldrig ha konfronterat sonen direkt om relationen, men när Hannah var på besök så valde Jackie att äta i ett annat rum.

I dag är Daryl Hannah gift med artisten Neil Young. Paret träffades 2014, och gifte sig 2018. John F Kennedy Jr gifte sig med Calvin Klein-publicisten Carolyn Bessette 1996, och startade magasinet George Magazine. Både John, Carolyn och Carolyns syster Lauren gick dock tragisk bort 16 juli 1999 i en flygkrasch, när John flög dem till Martha’s Vineyard.

Läs mer:

Annons