Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hon var ”Sveriges Pamela Anderson” – så lever Sigrid Åhs i dag

21 apr, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografBertil Ericson, Micael Engström/TT

Sigrid Åhs blev känd som ”Sveriges Pamela Anderson” på 90-talet.
En del kanske även känner igen henne som Miss Citron i det kontroversiella skandalprogrammet Tutti Frutti.
I en intervju med Aftonbladet berättar Sigrid om livet i dag – och jakten efter kärlek i TV4:s dejtingprogram Min mamma, din pappa.

Annons
5 bevis på att alla kändisar såg ballare ut på 90-taletBrand logo
5 bevis på att alla kändisar såg ballare ut på 90-talet

Min mamma, din pappa på TV4 går ut på att frånskilda singlar, anmälda av sina barn, flyttar in i en villa i hopp om att hitta kärleken igen. De dem inte vet är att deras barn sitter i kulisserna och kan följa deras äventyr via övervakningskameror.

Den 49-åriga Sigrid Åhs var en av deltagarna i premiärsäsongen, men det är inte första gången hon syns i tv-sammanhang.

I en intervju med Aftonbladet berättar hon om hysterin på 90-talet i samband med hennes medverkan i Tutti Frutti och ”Sveriges Pamela Anderson”-vinsten.

Samt hur hon lever i dag – efter att hon försvann från rampljuset!

Blev känd som ”Sveriges Pamela Anderson” på 90-talet

Sigrid Åhs slog igenom på 90-talet som Miss Citron i det skandalprogrammet Tutti Frutti, skandalprogrammet som orsakade ramaskri. Programmet sändes av TV3, som långt efteråt kallades för ”tutt-tv” efter uppståndelsen kring produktionen. Framlidna Bruno Wintzell och Dominika Peczynski stod för programledarinsatserna.

Annons

Sigrid berättar att programmet spelades in i Italien, och att hon var den enda svenska tjejen i produktionen som genomförde cin cin-baletten, som den välkända danssekvensen kallades för.

Hon medger att hon först var lite skeptisk till att ställa upp, efter att tv-kanalen och Bruno approcherade henne om att vara med, men att det lät som en rolig grej. I dag hade hon inte tackat ja till ett sådant erbjudande, men hon ångrar ingenting.

Bruno Wintzell och Dominika Peczynski stod för programledarinsatserna i utskällda ”tutt-tv”-programmet Tutti Frutti i TV3 på 90-talet.
Bruno Wintzell och Dominika Peczynski stod för programledarinsatserna i utskällda ”tutt-tv”-programmet Tutti Frutti i TV3 på 90-talet.

Efter rollen som Miss Citron kom hon att göra sig känd under ett annat epitet, efter att hon vann tävlingen ”Sveriges Pamela Anderson.” Något som Sigrid minns som en rolig upplevelse.

– Det var Se & Hör som anordnade den och en fotograf som hade fotograferat mig tyckte jag skulle skicka in hans bilder. Sedan valde tidningen ut de som var mest lik Pamela och de fick sedan vara med i ett tv-program med Adam Alsing där vinnaren utsågs. Vi fick göra olika moment som att springa i en röd baddräkt i slow motion som livräddare. Sedan vann jag och det var jätteroligt, säger hon till tidningen.

Sigrid Åhs blev utsedd till ”Sveriges Pamela Anderson” på 90-talet.
Sigrid Åhs blev utsedd till ”Sveriges Pamela Anderson” på 90-talet.

Tackade nej till Playboy-grundaren Hugh Hefner

Tiden efter vinsten präglades av en del avundsjuka och fördomar. Sigrid fick utstå mycket negativa kommentarer om hennes utseende, som att hon ”bara är gjord av plast och silikon.”

Annons

De flesta var dock positivt inställda och karriärmöjligheter trillade ner i knät. Hon reste landet runt som gästbartender på olika event (trots att hon själv är nykterist) och spelade även in en del reklamfilmer under den här tiden.

Vidare avslöjar hon att hon till och med fick ett erbjudande från självaste Hugh Hefner, om hon vika ut sig i Playboy.

– Det stämmer. Jag var i Los Angeles med Filip och Fredrik för att spela in High Chaparall och då åkte vi till Playboy Mansion. Jag fick även frågan om jag ville vara med på ett Playboy-jubileum, men jag skulle hem till studier och tentor i Stockholm. Jag ville sätta en gräns när det gällde utvik och det var att behålla bikinibyxorna på, säger Sigrid Åhs till Aftonbladet.

Sigrid Åhs sökte kärleken i Min mamma, din pappa

Efter den hektiska tiden försvann Sigrid Åhs från rampljuset. Hon berättar för kvällstidningen att hon studerade till både skådespelare och lärare.

Annons

I dag arbetar hon som gymnasielärare inom idrott och hälsa i Skåne, där hon också är bosatt. Hon undervisar även musik och svenska för yngre barn.

För omkring 15 år sedan blev det dock en och annan rubrik när hon dejtade kändisdörrvakten Fadde Darwich.

– Vi träffades vid några tillfällen. Men jag tror inte våra personligheter klickade, inte för ett förhållande i alla fall. Han är säkert en bra och trevlig man, men det är inte en person för mig att ha ett förhållande med, förklarar Sigrid för tidningen.

Sigrid Åhs Min mamma, din pappa
Dottern Isabelle anmälde mamma Sigrid till TV4:s dejtingprogram Min mamma, din pappa.

Hon konstaterar att hon inte har haft någon tid att sakna rampljuset eftersom hon har haft fullt upp med att uppfostra sina barn som ensamstående, sedan dess.

Förutom äldsta dottern Isabelle har hon dessutom blivit mamma till en sladdis, en son på åtta år.

Tack vare dottern blev hon tv-aktuell igen i vår – i det nya uppmärksammade dejtingprogrammet Min mamma, din pappa.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons